GIPSYAfbeelding vergroten
GIPSY
 
 
 

GIPSY

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
20 juni 2008
Releasedatum BE:
20 juni 2008
Label:
APR WORKS
Configuratie:
CD
Barcode:
5425017522201
Bestelnummer:
APR 145
 
GIPSYDescription
Afgelopen winter tourde Belle Perez met haar liveband door Vlaanderen en Nederland. In totaal zagen meer dan 50.000 mensen haar theatervoorstelling GIPSY.
Op 20 juni 2008 verschijnt het gelijknamige album en wordt het onder grote pers-, media- en publieksbelangstelling voorgesteld in een exclusief GIPSY concert op 26 juni in de Heineken Music Hall in Amsterdam en op 28 juni in de Lottoarena te Antwerpen.

De nieuwe CD – Belle’s negende album ondertussen ! – klinkt vernieuwend en volwassener. Tijd noch moeite werden gespaard voor de opnames, songs werden met passie geschreven door het vaste team rond Belle Perez. De beste studiomuzikanten werden gevraagd om de opnamesessies te verzorgen waaronder Hans Eijkenaar (oa. Anouk), Vincent Pierins en The Heavy Horns (oa. Clouseau) maar ook Nelson, kleinzoon van de wereldberoemde flamencoguitarist Paco de Plata, werd overgevlogen om zijn steentje bij te dragen. Het geheel werd geproduceerd door Patrick Renier in studiOmega waar alle Belle-producties tot hun recht kwamen. De eigen Latino-sound is er nog steeds en de flamencogitaren, die in de theatertoer ook al prominent aanwezig waren, kleuren het geheel met warmte, vuur en passie. Een aantal van de nieuwe songs werden tijdens de GIPSY-tour al in de setlist opgenomen. ‘España Mia’, een nummer over hoe Belle Spanje ziet, ‘Dime que tú quieres’, de eerste single uit het album, de bachata ‘Amame’ en de meer ingetogen ballade ‘Tú’ werden alvast heel enthousiast onthaald door het theaterpubliek.

Bonus tracks
Naast de originele nummers bevat het album ook 3 bonus tracks. Twee daarvan zijn live-opnames uit de GIPSY-theatertoer. Het betreft de salsa 'Tres gotas de agua vendita', een nummer van Gloria Estefan en Celia Cruz en een medley van de grootmeesters zelf: de Gipsy Kings. Belle sloot elke theatervoortelling af met een aaneenschakeling van hun grootste hits in een medley met nummers als Volare, Pidamela, Baila me, Djobi Djoba en Bamboleo. De derde bonus track ‘Rebelde Amor’ werd als laatste aan het album toegevoegd, aangezien het nummer razend populair is binnen de “line dance”-community wereldwijd. Oorspronkelijk is het een nummer van en geschreven door Will Tura (Hemelsblauw) en werd het als bachata in het spaans opgenomen door Belle voor de CD ‘Viva Tura’ (2005), een tribute-album ter ere van Will Tura. Sinds ‘Rebelde Amor’ vorig jaar voorzien werd van een line-dance choreografie door Roy Verdonk & Wil Bos (wereldkampioen) , is het een eigen leven gaan leiden over de hele wereld. Van Canada over Engeland naar Denemarken tot in het verre Oosten danst men op ‘Rebelde Amor’. Je kan dit bewonderen in tientallen filmpjes op YouTube.
Tracklist
1. España Mia 2. Devorame 3. Venga, me gusta 4. Intro Dime que tu quieres 5. Dime que tu quieres 6. Dame una razon 7. Tu 8. Amame 9. Porque yo canto 10. Timbale 11. Djolei Djolei
Bonus tracks 12. Tres gotas de agua vendita (live from theatertour GIPSY) 13. Gipsy Kings Medley (live from theatertour GIPSY) 14. Rebelde Amor (GIPSY line-dance)
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht