LIVING FREEAfbeelding vergroten
LIVING FREE
 
 
 

LIVING FREE

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
05 mei 2008
Releasedatum BE:
05 mei 2008
Label:
Emphasia Music
Configuratie:
CD-SINGLE
Barcode:
9789080946781
Bestelnummer:
EMP0108
 
LIVING FREEDescription
Edwin Pennock schrijft song voor Amnesty
De Engels/Nederlandse singer-songwriter Edwin Pennock brengt op 5 mei 2008 een speciaal voor Amnesty International gecomponeerde song uit, ondersteund door een videoclip.
Uit een aantal positieve gesprekken met Amnesty is een mooie samenwerking ontstaan. Daaruit resulteerde een door Pennock geschreven en geproduceerde song, luisterend naar de zeer toepasselijke titel ‘Living free’.
De tekst beschrijft zijn visie op de nationale en internationale politiek, die naadloos aansluit bij de filosofie en statements van Amnesty.

Met de single wil hij extra aandacht geven aan de huidige conflicten in de wereld, alsmede aan de schrijnende omstandigheden waaronder miljoenen mensen dagelijks moeten leven. Het is een bewuste keuze om de Nationale Bevrijdingsdag te kiezen als releasedatum voor de single, het is immers dé dag van het jaar waarin de vrijheid centraal staat.

Het jaar 2008 is een belangrijk jaar voor de mensenrechten. Aanstaande zomer worden in Peking de Olympische Spelen gehouden. Amnesty International hoopt dat de Spelen een positieve erfenis op het gebied van de mensenrechten na zullen laten. Het is tevens het jaar waarin de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens 60 jaar bestaat. In de afgelopen 60 jaar is er op het gebied van mensenrechten veel bereikt, maar ook vandaag de dag moeten die rechten nog altijd worden verdedigd.

Pennock’s debuutalbum ‘Passion’ wordt in september 2006 vol lof ontvangen door de Nederlandse muziekindustrie, met als direct resultaat diverse playlist-noteringen voor de singles ‘Forever love, ‘Fool for love’ en ‘Passion’. ‘Forever love’ behaalt in september 2006 een 23ste plaats in de Mega Top 100 en plaats 17 in de Mega Download Top 50.
Na het afronden van de succesvolle promotour, trekt hij zich tijdens de zomermaanden van 2007 een aantal weken terug in Engeland, om daar in alle rust aan nieuw materiaal te werken. De intensieve samenwerking met zijn nieuwe begeleidingsband levert naast 12 splinternieuwe songs ook een nieuwe sound op, die ongetwijfeld een heel breed publiek aan zal spreken.
Pennock’s 2de album ‘Living free’ wordt in de zomer van 2008 verwacht. De nieuwe single is vanaf maandag 5 mei te downloaden via diverse download-sites. De opbrengst zal door Amnesty worden gebruikt voor de verbetering van de mensenrechten in de wereld. Kijk voor meer info op www.amnesty.nl en www.edwinpennock.com.
Tracklist
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht