HET HELE ZWIKKIEAfbeelding vergroten
HET HELE ZWIKKIE
 
 
 

HET HELE ZWIKKIE

Genre:
Releasedatum NL:
25 maart 2008
Releasedatum BE:
25 maart 2008
Label:
VISCO
Configuratie:
2DVD
Barcode:
8714253000695
Bestelnummer:
JV 805
 
HET HELE ZWIKKIEDescription
Al in 2005 had hij het aangekondigd maar tweede paasdag is het dan eindelijk zover. De eerste DVD van Mark van de Veerdonk ziet het levenslicht! Werd ook wel tijd, na 24 jaar. En omdat hij zoveel beeldmateriaal had, van wel 10 cabaretprogramma’s, wordt het meteen een Dubbel DVD met ruim vier uur opnames van zijn drie meest recente shows en als extra een interview met hoogtepunten uit eerder werk. . Het hele zwikkie, zo heet de box.

Over Mark van de Veerdonk: Wereldberoemd in Brabant. Dat is cabaretier Mark van de Veerdonk (48). Van de 90 theatervoorstellingen die hij per jaar geeft, speelt hij inmiddels bijna 60 in Brabant. Ruwweg voor zo’n 40.000 mensen per seizoen. Maar of hij nou staat voor een volle Brabantse schouwburgzaal of op het podium van een achterafzaaltje in Overijssel, het publiek gaat plat voor zijn bizarre mix van snelle grappen, vreemde invallen en visuele vondsten.
Mark van de Veerdonk speelde zijn eerste voorstelling op 24 februari 1984 bij studentenvereniging Veritas in Utrecht. Inmiddels is hij ruim 1500 voorstellingen verder en beter. Hij speelde in de jaren 80 net als Bert Visscher in het jongerencentrumcircuit waar zijn belangrijkste doel was: Waar snij ik een punt uit de hashlucht zodat ze me zien en hoe krijg ik die lui van de flipperkast weg. In 1987 won hij de persoonlijkheidsprijs van het Cameretten Festival, toen nog in Delft. En in 1991 het Leidsch Cabaretfestival.
Zijn wekelijkse radiocolumn bij Omroep Brabant waarin hij in 4 minuten de week doorneemt heeft een groot luisterpubliek. Van de Veerdonk spreekt daar als plattelandscorrespondent uit Slabroek. Hij woont ook inderdaad in dit Oost Brabantse buurtschapje (59 mensen). Van de Veerdonk is in zijn vrije tijd knuffelboer voor een stuk of 6 paarden en pak hem beet 25 kippen. In 2003 bundelde Van de Veerdonk bundelde zijn radiocolumns in het boekje “Straatprijs valt in Slabroek” waarvan er inmiddels bijna 4000 exemplaren zijn verkocht. Hij is sinds juli 2007 ook columnist bij Uitgeverij de Winter die haar gratis weekbladen verspreid onder 200.000 huishoudens in Oost Brabant. Van de Veerdonk heeft zojuist de tournee van zijn voorstelling Lui Oog Gezocht (ook op de DVD) na 140 optredens afgesloten en bereidt zich momenteel voor op zijn nieuwe voorstelling RANJANEUROSE.
Vanaf oktober 2008 start de nieuwe reeks in Gorinchem en zal in 8 maanden tijd weer een kleine 90 theaters vol laten stromen. In najaar van 2009 zal er zeker een reprise-serie volgen.

Tracklist
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht