POETRY OF SPORTS OF CHINAAfbeelding vergroten
POETRY OF SPORTS OF CHINA
 
 
 

POETRY OF SPORTS OF CHINA

Artiest:
Releasedatum NL:
28 maart 2008
Releasedatum BE:
28 maart 2008
Label:
YAYA
Configuratie:
CD
Barcode:
8714253000404
Bestelnummer:
YAYA 71003
 
POETRY OF SPORTS OF CHINADescription
Poetry of Sports is een muzikaal concept , gebouwd rondom de Pentatonische toonladder. Een centrale rol wordt vervuld door de oorspronkelijk uit Sjanghai afkomstige erhu virtuoze Fang Weiling, die tegenwoordig op vele Europese podia te vinden is. Naast Chinese instrumentalisten die o.m. de Pipa,Xiao en Zheng bespelen, is er ruimte voor leden van het Metropole orkest.
De Olympische Spelen vormen een mooi aanknopingspunt want als er een moment is waarop de poezie van sport en de Chinese pentatoniek samenkomen is het wel bij de komende Olympische Spelen in Beijng. Zo wordt in het nummer Torch, de tocht van de fakkel van Olympia naar Beijng geeerd, dit jaar door een record aantal atleten gedragen (30.000), wist U overigens dat in Amsterdam in 192 deze traditie pas weer zijn intrede deed. Elk nummer kent zo zijn Olympisch aanknopingspunt ;van het prachtige filmische The Memory Remains , tot het lieflijke op authentieke Chinese leest geschoeideThe Dream.
Op bijzondere wijze worden westerse harmonieen met Chinese melodieën verweven., met als resultaat een oorstrelend concept waarin Oost en West elkaar ontmoeten.
Tracklist
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht