FIRST LIGHTAfbeelding vergroten
FIRST LIGHT
 
 
 

FIRST LIGHT

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
21 december 2007
Releasedatum BE:
21 december 2007
Label:
Configuratie:
CD-SINGLE
Barcode:
8717825531801
Bestelnummer:
CLDD 2008804
 
FIRST LIGHTDescription

Met ‘First Light’ gaat Bart Claessen een joekel van een hit scoren. Judge Jules omarmde de plaat en draaide hem maar liefst 8 weken achtereen in zijn radioshow op BBC Radio 1. En ook de grote jongens zoals Armin van Buuren, Tiësto, Marco V, Sander van Doorn, Ferry Corsten, Menno de Jong en Paul van Dyk weten de plaat op waarde te schatten want er is geen DJ-set waar ‘First Light’ niet opduikt.

Bart Claessen was op zeer jonge leeftijd al gek op muziek. Na zijn studie Muziek Technologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), doet hij mee aan een Vengaboys – remix wedstrijd. Zijn remix van Cheekah Bow Bow (That Computer Song) belandt bij de eerste vijf en wordt door fans van de Vengaboys uitkozen tot uiteindelijke winnaar. Zijn  mix wordt zelfs een jaar later als bonustrack uitgegeven op een single van de Vengaboys.

Met zijn eerste solo single ‘On The Move’ scoort hij dé zomerhit van 2001 en staat wekenlang in top 10 van de Top 40. ‘On The Move’ wordt o.a. uitgebracht op labels als Positiva (UK), Superstar (Germany), Avex (Japan) en Ultra (USA) wat al snel resulteerde in top 10 chart posities in meer dan tien landen, nominaties voor twee Dutch TMF Awards en alleen al 150.000 verkochte exemplaren in Duitsland. Met de opvolger ‘Infected’ herhaalt hij het succes nog eens dunnetjes en zet zichzelf zo in een keer op de internationale muziek kaart.

Na een lange tijd van stilte en een rechtzaak met ‘Barthezz’ de doelman van het Franse voetbal elftal, vindt Bart het tijd om muziek onder zijn eigen naam uit te brengen. Na een aantal ijzersterke releases zoals ‘Persona Non Grata’, ‘Playmo’ en ‘When Morning Comes’ zet hij zich opnieuw in de markt met de typische Bart Claessen sound; een unieke mix tussen trance en techno

Op het moment van schrijven staat ‘First Light’ op #12 in de Mega Dance Top 30 en op #25 in de Fresh 40. Top producers Chocolate Puma hebben het nummer geremixed en er een moddervette house remix van gemaakt. Deze remix wordt inmiddels grijs gedraaid door DJs als Roog, Roger Sanchez, Erick E en Don Diablo. De vocalen van ‘First Light’ zijn gezongen door Simon en geschreven door Raz Nitzan en Adrian Broekhuyse. Zij zijn ook de schrijvers van o.a. Armin van Buuren’s ‘The Sound Of Goodbye’ en Stuart’s ‘Free (Let It Be)’ en scoorde inmiddels al flink wat hits en meer dan 10 Dance Smashes.

Tracklist
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht