Afbeelding vergroten
 
 
 

IK ZOU MET NIEMAND WILLEN RUILEN

Artiest:
Releasedatum NL:
06 augustus 2021
Releasedatum BE:
06 augustus 2021
Label:
STEMATO PRODUCTIES
Configuratie:
CD
Barcode:
8718403114102
Bestelnummer:
311410
 Description

Jemig de Pemig was een kreet van Koos Koets (Kees van Kooten), Elvis de Pelvis was de bijnaam van Elvis Presley en Nelis de Pelis is het alter ego van Cor Willems.
Deze in Voorburg geboren en getogen musicus studeerde vijf jaar aan het Koninklijk Conservatorium voor muziek te Den Haag. Toch stamt zijn liefde voor het Haags niet uit deze periode. Dat kwam pas later. Eerst door de fabelachtige sketches van Jacobse en Van Es en weer later toen zijn zoon bij een Haags sloopbedrijf werkte en fanatiek supporter van ADO Den Haag was. Als vader en zoon de verrichtingen van zijn “cluppie” analyseerden gebeurde dat in plat Haags, doorspekt met de unieke, vaak keiharde humor waar Hagenezen een patent op hebben.
Met zijn huidige band speelt hij al jaren in verzorgingshuizen en het succes van het door hem tot een rocknummer bewerkte “O, o, Den Haag” was de aanleiding voor het maken van deze cd. Ook “Twee Motten” van Dorus, “B. B. met R.” van Max Woikski, “Ik heb eerbied voor jouw grijze haren” van Gert & Hermien, en zelfs de door hem geschreven nummer 1 hit “Annie hou jij me tassie effe vast” werden tekstueel en muzikaal flink onder handen genomen. Verder vertelt Nelis in de reggae “Hernando’s Hideaway” hoe hij in een kroeg in Panama met drugs werd bewerkt en erna door een bevallige dame werd verleid en beroofd. Speciaal voor deze cd schreef Cor een aantal nieuwe liedjes. “Den Haag is oké” is een rap, waarin talloze Haagse straatnamen voorbij komen, “Oh Kato” is een ontroerende ode van Nelis op zijn oerlelijke vrouw, het verhaal van de “Twintig Vrienden” die jarenlang in een uitgedoofde krater verbleven is een op muziek gezet gedicht, en in “Ome Neel” wordt duidelijk wat de desastreuze gevolgen kunnen zijn van overmatig alcoholgebruik.
Het spreekt vanzelf dat alle liedjes in het Haags zijn gezongen. Zijn liefde voor de Haagse taal spat er in elk liedje vanaf. Zowel Harrie Jekkers als Jacobse en Van Es hebben bewezen dat “Haags” ook buiten de regio populair is, dus is de verwachting dat ook niet Hagenezen veel plezier aan deze cd zullen beleven. “Begrèpie?!”

Tracklist
1. DEN HAAG IS OKÉ 2. IK HEB EERBIED VOOR JOUW GRIJZE HAREN 3. EIKEL (Annie) 4. HERNANDO’S HIDEAWAY 5. TWINTIG VRIENDEN 6. OME NEEL 7. B.B. MET S. 8. OH KATO 9. O, O, DEN HAAG 10. TWEE MOTTEN
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht