PAINTINGS IN MINOR LILAAfbeelding vergroten
PAINTINGS IN MINOR LILA
 
 
 

PAINTINGS IN MINOR LILA

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
07 september 2012
Releasedatum BE:
07 september 2012
Label:
VULCANO
Configuratie:
CD
Barcode:
8718456013698
Bestelnummer:
ED601369
 
PAINTINGS IN MINOR LILADescription

Dit is eerste solo album van pianist/componist Egbert Derix. Derix ging eerder al succesvolle samenwerkingen aan met o.a. Gerard van Maasakkers (met wie hij dit jaar de Annie M.G. Schmidtprijs won) , Iain Matthews en Supertramp saxofonist John Helliwell.

De muziek op deze cd beweegt zich tussen toegankelijk popmuziek en jazzy & klassieke klanken waarbij piano en strijkkwartet centraal staan. Derix nam de muziek van de Engelse band Marillion als uitgangspunt om zicht te laten inspireren tot eigen interpretaties en nieuwe composities. Het feit dat Marillion zanger Steve Hogarth en voormalig zanger Fish zonder aarzeling hun medewerking verleenden maakt dit natuurlijk een zeer bijzondere productie. Met daarbij ook nog muzikale contributies van Iain Matthews (voorheen Fairport Convention) , Supertramp saxofonist John Helliwell, en Leo Janssen (Metropole Orkest) kunnen we spreken van een All star bezetting.

Tracklist

Egbert Derix: pianist/componist van het Searing Quartet, heeft een vast samenwerkingverband met Iain Matthews, hun laatste album ‘In the Now’ kwam uit bij Universal op het Verve label. Derix won tal van nationale en internationale prijzen.

Steve Hogarth: vanaf 1989 zanger van de Engelse symfonische rockband Marillion. Daarnaast ook heel succesvol met solo projecten.

John Helliwell: saxofonist van de band Supertramp. Zijn solo’s op hits als ‘Logical Song’ , ‘Breakfast in America’, en ‘It’s Raining again’ zijn legendarisch.

Fish: tot 1989 zanger van de Engelse symfonische rockband Marillion waarmee hij de hits ‘Kayleigh’, ‘Lavender’ en ‘Sugar Mice’ scoorde. Daarna begon Fish aan een succesvolle solo carrière.

Leo Janssen: lead saxofonist van het Metropole Orkest en speelde in die hoedanigheid met alle groten der aarde. Leo en Egbert Derix vormen samen het duo ‘Angeli’.

Iain Matthews: zanger/gitarist, mede-oprichter van de Britse band Fairport Convention. Daarna heel succesvol met Plainsong en Matthews Southern Comfort, waarmee hij in de jaren 70 een wereldhit scoorde met Joni Mitchell’s ‘Woodstock’.

De ritmesectie van het Searing Quartet : Sjoerd Rutten, drums (o.a. Stevie Ann, Erik Mesie, Jack Poels) en bassist Norbert Leurs en het Limburgs Strijkkwartet verlenen ook hun medewerking.

Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht