Afbeelding vergroten
 
 
 

INFINITE MIRRORS VOL. 1

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
12 oktober 2018
Releasedatum BE:
12 oktober 2018
Label:
7EVEN BRIDGES
Configuratie:
CD
Barcode:
8719325238402
Bestelnummer:
RM 3
 Description

Trompettist, componist, bandleider, studiomuzikant: you name it. Rik Mol voelt zich in al die rollen thuis en ontwikkelt zich alsmaar verder door al die rollen steeds nauwer te integreren. Speelde reeds met allerlei uiteenlopende artiesten.: van Chaka Khan en Gregory Porter tot optredens met de blazerssectie The Jayhorns en het Metropole Orkest. Inmiddels heeft hij meerdere muziekprijzen op zijn naam staan, is hij te horen op ruim tachtig (!) albums en wordt hij als trompettist veelvuldig ingezet voor films en commercials. “Er zijn maar weinig muziekgenres waar ik echt niks mee heb”, aldus Mol, die daardoor op de meest uiteenlopende plekken speelde. Van diep in de Nederlandse polder tot ver in Azië. Voor zijn 2e studio-album koos Rik Mol een toepasselijke titel: zijn drive is tamelijk eindeloos.
In 2006 bracht Mol zijn debuutalbum uit getiteld ‘What's on Tonight’?! Dit album ontving wereldwijd goede kritieken en airplay. Zijn tweede album ‘Funk on Me’ bevatte o.a. een collaboratie met de Britse soulzanger Nate James.In 2014 volgende samenwerkingen met soul-zangeres Shirma Rouse en Dutchflower(single ‘Mr. Trumpet Man’). Deze single werd in 2017 genomineerd voor beste single van het jaar bij de Radio6 Soul & Jazz Awards. Dit jaar 2018 komt het nieuwe album Infinite Mirrors uit en dat zal de eerste zijn in een reeks nieuwe albums voor Rik Mol.

Infinite Mirrors:
Voor zijn derde studio-album ‘Infinite Mirrors’ keert Mol wederom terug naar zijn eigen muzikale krochten, het resultaat mag er zijn: funk, soul and jazz meandert met een fraaie dosis pop! “Het was mijn droom om met een van mijn jeugdhelden een track samen te maken..” Als tiener was Rik fan van de Amerikaanse soul band Tower of Power waar Brent Carter de lead zanger van was. “Als iemand mij op mijn zestiende verteld had dat ik de studio in zou gaan met Brent Carter, had ik het niet geloofd!” Het resultaat is te horen op de track The Blame feat. Brent Carter! Ook live gaan we veel van Rik Mol horen waarbij hij met een kersverse band met Nederlandse toppers zoals Peter Tiehuis en Glenn Gaddum de podia op gaat. Hij laat live zowel repertoire van Infinite Mirrors horen als nieuwe liedjes en kersverse interpretaties van verrassende covers. Vocale ondersteuning is live van Shirma Rouse of Leon Sherman.

Tracklist
1: Time 2: Detroit Fever 3. The Resident 4: The Blame* Feat. Brent Carter 5: Palabra 6: Up Jumps The Boogie 7: Infinite Mirrors (Interlude) 8: Soulhead 9: Ups And Downs 10: To The Moon 11:Ground & Pound 12: Grey Day
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht