CATCH A FAYAAfbeelding vergroten
CATCH A FAYA
 
 
 

CATCH A FAYA

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
15 februari 2008
Releasedatum BE:
15 februari 2008
Label:
Configuratie:
CD-SINGLE
Barcode:
8717825531450
Bestelnummer:
CLDD 2007810
 
CATCH A FAYADescription

Bij het luisteren van deze single waan je je direct in warme oorden als Jamaica maar de Dancehall Kings komen toch echt gewoon uit ons eigen koude kikkerlandje. Met Catch A Faya hebben ze hun eerste single uit die misschien nog het best te vergelijken is met een Bob Sinclar productie en dat is natuurlijk een hele prestatie.

De producers achter Dancehall Kings zijn de twee vrienden Steven Harteveld en Michel Stuurman die in het verleden al veel hebben samengewerkt. Michel heeft een bedrijf in computer graphics en maakt naast 3d visuals en animaties ook tv reclames, waarvoor Steven op zijn beurt in zijn studio de muziek voor schrijft.

Voor het project Dancehall Kings werken ze samen met de uit Trinidad afkomstige tekstschrijver Christopher Alexander. Voor Catch a Faya werd ook  zangeres Maedy Tol ingezet. Als cs@lexx stond Chris al geruime tijd met T-Spoon op het podium, terwijl Maedy vorig jaar nog bij de laatste vijftien kandidaten was overgebleven in het programma ‘So You Wanna Be A Popstar’.

Catch A Faya brengt het zomerse geluid van de Caribische eilanden samen met dansbare House beats met als resultaat een heerlijke vrolijke en catchy single met een hoog meezing gehalte. Het liedje gaat over een jongen die op de dansvloer door een mooie vrouw in vuur en vlam wordt gezet. Ze weet hem door haar aanschouwing helemaal op te laten gaan in de muziek en alles om hem heen te vergeten. Catch A Faya betekent dus eigenlijk (de dansvloer) “in vuur en vlam” zetten.

 

Tracklist
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht