Afbeelding vergroten
 
 
 

TUSSEN ONS GEZEGD EN GEZONGEN

Artiest:
Releasedatum NL:
14 september 2018
Releasedatum BE:
14 september 2018
Label:
MATADOR
Configuratie:
CD
Barcode:
8718456071346
Bestelnummer:
20181
Links:
 Description

Traditiegetrouw brengt Bart Herman om de twee jaar een nieuwe plaat uit. Na twee jaar toeren met “In mijn element” stelt Bart ons het nieuwe album “Tussen ons (gezegd en gezongen)” voor met tien splinternieuwe liedjes van eigen hand.
Wie Bart Herman als singer-songwriter een beetje kent weet dat hij als geen ander de luisteraar naadloos van de ene emotie in de andere kan droppen. Zo kan de melancholische glimlach bij het horen van het vrolijke “Franke Francine” bijna onmerkbaar overgaan in een niet te stuiten krop in de keel bij het beluisteren van een ballade als “Ooit”. Toch blijft de algemene ondertoon van dit album die van de optimist, de levensgenieter die het leven omarmt en openstaat voor elke positieve prikkel. Muzikaal is zoals bij elk Bart Herman-album de americana-invloed nooit ver weg en wordt er weer dankbaar gebruik gemaakt van het akoestische country-instrumentarium. Dit gecombineerd met stijlvolle, frisse en originele Nederlandse teksten resulteert weer in de unieke cocktail die zo typisch is voor het repertoire van deze singer-songwriter.

De productie is deze keer een samenwerking tussen de twee muzikale kompanen waar Bart in het verleden al mee werkte. Jaap Kwakman (In mijn element) tekende voor de preproductie en Gabriel Peeters (Drie akkoorden en de waarheid, Bartje zoekt het geluk) voor de uiteindelijke productie. Een gelukkige keuze, zo mag blijken, want deze samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot een bij wijlen magische osmose. Het prachtige artwork werd verzorgd door de onovertroffen Gwenny Eeckels .
“Tussen ons”, alweer een album op trots op te zijn. Mag niet ontbreken in de kast van de Bart Herman-vriend en van elke liefhebber van het betere Nederlandstalige lied.

Tracklist
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht