Afbeelding vergroten
 
 
 

''PLEA FOR PEACE'' (LP)

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
12 oktober 2018
Releasedatum BE:
12 oktober 2018
Configuratie:
VINYL LP
Barcode:
8718456069497
Bestelnummer:
KFR040
 Description

Op 12 oktober geeft King Forward Records het derde album uit van AlascA, “Plea for Peace”.
AlascA kan met recht gezien worden als een van Nederland’s best bewaarde geheimen. De eerste twee albums van de eigenzinnige indieband, het folky “Actors & Liars” uit 2012 en het door Ennio Morricone geïnspireerde “Prospero” uit 2015, ontvingen unanieme lof in zowel binnen- als buitenland, kregen airplay op BBC2, BBC6, Radio 2 en werden in aanvulling op Nederlandse clubtours ondersteund met meerdere tours in Duitsland, Italië en Engeland. Dat de band al die tijd onder de radar van het grotere publiek is gebleven mag een wonder heten. AlascA’s derde album gaat hier verandering in brengen.

Plea for Peace is het meest directe en pakkende album van AlascA tot nog toe waarop de band rechtlijnigere popstructuren heeft omarmd om op venijnige wijze een scherpe blik te werpen op de wereld anno 2018. Dat de band naast moderne sounds hiervoor invloeden uit de jaren ’60 en de jaren ’90 gebruikt is niet toevallig. Het album lijkt immers naast een pleidooi voor vrede met name ook een pleidooi voor maatschappijkritiek; dé drijfveer achter muziek in die decennia. Met Plea for Peace blaast AlascA deze insteek nieuw leven in en daagt AlascA uit tot reflectie. De aanpak mag dan wel directer en agressiever zijn op dit derde album, de stijl van AlascA blijft onmiskenbaar overeind: Plea for Peace is opnieuw een kunstzinnig popalbum gevuld met betekenisvolle, slim-gearrangeerde, catchy tracks die blijk geven van gedreven songwriterschap.

Tracklist
1. Plea for Peace, 2. The Comedy of Distance, 3. Red Herring 4.Game Over, 5. Love Song # 7, 6. The Ugliest Girl Alive, 7. Boy & Girl, 8. Ridicule, 9. Wookie, 10. Song for Nick Drake, 11. Melancholy Lake, 12. I Did Not Know
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht