Afbeelding vergroten
 
 
 

GREAT (VINYL)

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
16 november 2018
Releasedatum BE:
16 november 2018
Configuratie:
VINYL LP
Barcode:
8719325255423
Bestelnummer:
205255451
 Description

Met ruim drie decennia op de teller, is Gruppo Sportivo een icoon in de Nederlandse popmuziek. Oerbezetting Hans Vandenburg (gitaar en zang), Max Mollinger (drums) en Peter Calicher (toetsen) is al die jaren intact gebleven en ook in vol ornaat te horen op Great.
Great bevat twaalf compleet nieuwe nummers. Typische Gruppo Sportivo-stijl, met humor, dubbele bodems en veel citaten uit de popcultuur. Maar ook waait er een frisse wind door het werk. Gruppo Sportivo is uit duizenden herkenbaar, maar toch eigentijds. “Er moest iets gebeuren. De uitdaging moest terug het werk in en dat is gelukt”, aldus Vandenburg. “Veel bands van onze generatie blijven hangen in een grote herhalingsoefening. Ze weten dat het publiek alleen nog maar de oude hits wil horen. Nu ben ik natuurlijk enorm trots op klassiekers als Hey Girl, Disco Really Made It en Tokyo, maar ik heb nog altijd de ambitie om iets te schrijven dat in de toekomst als net zo’n klassieker wordt beschouwd. De basis waarop we ons werk bouwen blijft hetzelfde. Onze muziek geënt op leuke muziek uit het verleden, die ik naar het ‘nu’ vertaal. Met in mijn teksten veel humor, kwinkslagen en woordgrappen. Waar ik in het verleden vooral vaak vanuit een karakter schreef, merk ik dat in de teksten van de nummers op Great onbewust een meer persoonlijke laag is geslopen. Dat is nieuw. Die inhoudelijke verandering brengt voor mij de spanning terug en dus ook de uitdaging en de ambitie om er mee op te gaan treden. Ik ben apetrots op het nieuwe werk en live brengen we dan ook vrijwel het volledige nieuwe album ten gehore. Ook dat is een compromis, waar het publiek in mee zal moeten gaan. Maar ze krijgen natuurlijk ook gewoon alle hits! En wie weet, nieuwe nummers als (This Is A) Normal Song, Find The Summer, Cruisin’ of Saddle Pain zouden over een paar jaar zomaar ook tot de Gruppo Sportivo-klassiekers kunnen behoren.”

Als extra is deze LPrelease uitgevoerd in GRIJS vinyl !

Tracklist
  Side A. 1. Cockroach 2. Cruisin 3. (This Is A) Normal Song 4. Ring Of Love5. What’s New? 6. Find The Summer 7. Chick&Song Side B. 1. Tub For Two 2. Saddle Pain 3. Oh Caroline 4. Someone Real 5. Over The Hill
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht