Afbeelding vergroten
 
 
 

THE HERMIT'S SPYGLASS

Artiest:
Releasedatum NL:
14 september 2018
Releasedatum BE:
14 september 2018
Label:
CAVALIER RECORDINGS
Configuratie:
CD
Barcode:
0850295006214
Bestelnummer:
CR 25562
 Description

De artiest uit Illinois (USA) afkomstige singer/songwriter Ben Bedford past in de traditie van helden als Bill Morrisey en Woody Guthrie. Een stijl waarin individuen optreden in een typisch Amerikaans decor. Bedford is een echte zoon van het Amerikaanse Heartland die tekstueel met een ‘oude ziel’ vaak diep in de klassieke Amerikaanse literatuur inspiratie zoekt.
Ben Bedford has proven himself to be a truly inspired and talented storyteller… meent Arthur Wood in het Engelse tijdschrift Maverick.
De invloedrijke radioman Rich Warren plaatste Ben Bedford in 2010 op zijn lijst van de “50 most significant Folk singer-songwriters of the past 50 years”. Een lijst waarop Ben de eer deelt met iconen als Bob Dylan, Townes Van Zandt, Anais Mitchell en John Prine.
een aanrader voor liefhebbers van mooie melancholieke luisterliedjes met prachtige filosofische teksten. (Realrootscafé.nl)
Materiaal, waarmee hij zo in de voetsporen treedt van gerenommeerde collegae als een John Prine, een Gordon Lightfoot, een Bob Dylan, een Woody Guthrie en een Bill Morrissey. Maar ook in die van één van de grootste Amerikaanse schrijvers ooit, te weten John Steinbeck. (Ctrlatcountry.be) In THE HERMIT’S SPYGLASS maken BEN BEDFORD en Darwin, de kat, in 11 splinter nieuwe songs - 6 vocaal en 5 instrumentaal - een magische reis over de Amerikaanse prairie. Het album werd opgenomen in maart van dit jaar in Springfield, Illinois, met de voor een Grammy genomineerde David Cain als producer en mede muzikant.

Tracklist
1. Morning Rise 2. Little Falcon 3. Larkspur Awakes 4. Coyotes 5. Morning Coffee 6. The Hermit’s Cat  7. The Mule and the Horse 8. Moon and March End 9. Thunderstorm 10. Morning Conversations 11. Quiet on the Green Hill
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht