Afbeelding vergroten
 
 
 

#BREAKTHESILENCE

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
01 juni 2018
Releasedatum BE:
01 juni 2018
Label:
OPERATIE GESLAAGD
Configuratie:
CD
Barcode:
8718456071124
Bestelnummer:
7B 180601
 Description

Wanneer woorden tekort schieten, spreekt de muziek. Het indrukwekkende en aangrijpende verhaal van Erik, die getraumatiseerd raakte en de nasleep daarvan. Het universele gevecht met herinneringen. Vallen en weer opstaan. #Breakthesilence is het indrukwekkende pop-rock conceptalbum van 7even Bridges met songs en verhalen over de vernietigende impact dat trauma op een persoon heeft. Elke track is een hoofdstuk en het album het hele verhaal, waarbij de verhalen naadloos in elkaar overlopen.

Het concept van deze plaat is, dat iedereen een eigen verhaal heeft, waarover niet altijd gesproken wordt, maar dat wel gehoord zou moeten worden. Ieders verhaal is eigen, en dat zijn de tracks ook. Ieder lied is een ervaring, waarvan een prachtige compositie is gemaakt, variërend van symfonische (classic) rock, tot intense en meeslepende powerballads. Het resultaat is #breakthesilence, een conceptalbum waarbij de verhaallijn overeind blijft en waarbij de luisteraar wordt meegezogen op een reis van emoties. De band 7even Bridges houdt de hand van de luisteraar goed vast en laat pas los na het einde van het album. Naast de prachtige muziek en de soms ontroerende teksten, is de kenmerkende zevenstemmige samenzang die de band laat horen, dat wat de band en het album onderscheidt. De harmonieën zijn heel smaakvol gecomponeerd, getuigen van jarenlange ervaring en zijn de handtekening van de band.

7even Bridges gooide in 2017/2018 hoge ogen met hun muzikale theatertournee Operatie Geslaagd, gebaseerd op het gelijknamige boek van bandlid Erik Krikke. Deze tournee loopt inmiddels voor het tweede seizoen en er volgt een derde successeizoen in 2019/2020. De nummers op het album #breakthesilence vertellen dit verhaal op eigen wijze, met prachtige muziek.7even Bridges nam het album eind 2017 op in de Sound Vision Studio, Arnhem. Met producer George Konings en muzikanten Bas Rysavy (akoestische gitaar en vocals), Danny Rysavy (vocals), Erik Krikke (vocals), Fondy Hartman (gitaar en vocals), Gijs Pelgrom (drums en vocals), Marcel Peters (basgitaar en vocals) en Marijn Meijer (piano, viool en vocals). Gastmuzikanten zijn George Konings (gitaar) en Diederik Smulders (cello).
Alle instrumenten op het album zijn live ingespeeld, inclusief de strijkarrangementen. Daarnaast heeft de band een track opgenomen met een livekoor van ruim 100 mensen, allemaal mensen die hun eigen verhaal in dat nummer wilden leggen en het resultaat is een overweldigend live-gevoel op de plaat, dat precies past bij het thema van de track. Het album is gemastered in de befaamde Abbey Roads Studios te London, door engineers Miles SHowell en Geoff Pesche.
7even Bridges heeft een hoogwaardig album neergezet en nagedacht over vele details. Niet alleen de muziek is prachtig, ook aan het cd boekje en artwork is veel aandacht aan besteed; zo komt bijvoorbeeld de rode draad van het verhaal letterlijk naar voren in de lyrics, en is het boekje voorzien van smaakvolle foto’s. Niets is standaard aan dit album, het is een totaalbeleving.

Tracklist
1. Ouverture, 2. Keep believing, 3. Fear, 4. Worst enemy, 5. Shelter, 6. Father and son, 7. #breakthesilence, 8. Coming home, 9. Building bridges, 10. Closure?
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht