Afbeelding vergroten
 
 
 

ALL TODAY'S WORDS

Genre:
Releasedatum NL:
23 februari 2018
Releasedatum BE:
23 februari 2018
Label:
LIPSTICK NOTES RECORDS
Configuratie:
CD
Barcode:
8718456070417
Bestelnummer:
DD 607041
 Description

25 jaar geleden was Derek & the Dirt de rockband met één van de beste live-reputaties in België.

Oh by the way, de eerste single uit hun eerste titelloze album Derek & the Dirt (geproduced door de betreurde Thé Lau) was een schot in de roos en zette de band definitief op de kaart in de muziekscene.

EMI tekende de groep voor 3 albums na een memorabel concert op Marktrock Leuven. Love’s exaltation  was een tweede schot in de roos. Het titelnummer, maar ook Run en vooral Rosie, een powerballad, werden nieuwe radio hits en hun live-reputatie bleef groeien. Ze speelden op zo goed als alle festivals en in de beste zalen van het land. In 1992 namen ze een live-cd Fourplay op voor Radio 1, geproduced door Patrick Riguelle. Het werd hun bestseller maar ook hun zwanenzang.

Misschien ging het er iets te hevig aan toe want Derek and the Dirt was een kort leven beschoren, in 1993 splitte de band en gitarist Pim Wolf en zanger Derek gingen elk hun eigen weg.

Onderhuids bleef de zin groeien om nog eens samen met oud, maar vooral ook nieuw werk de Belgische rockscène met enkele vette stomende optredens te verrassen. Tijd om nog eens na al die jaren in de luwte, er met the Dirt een vuile lap op te geven.

Na de reünie optredens in 2017 , de vele repetities en een maandje kamperen in de Number Nine Studios ligt na 25 jaar het nieuwe album “All Today’s Words” in de winkel. Stomende R&R en pakkende powerballads.  Meer moet dat niet zijn anno 2018.

Tracklist
1. Butterfly 2. We Still Feel 3. Out Of Your Town 4. Come On 5. My Mistakes 6. Sugar 7. Yes I Can 8. Closing The Gap 9. Stop The News 10. Mirror 11. On You Live
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht