Afbeelding vergroten
 
 
 

INNER VOICE

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
23 februari 2018
Releasedatum BE:
23 februari 2018
Label:
Isolde Records
Configuratie:
CD
Barcode:
4260356690218
Bestelnummer:
MOM 21
 Description

De in Amsterdam gevestigde Duitse jazz pianist Christian Pabst presenteert zijn derde album: INNER VOICE. Pabst, en zijn internationale trio bestaat uit Marco Zenini (IT) op bas en Erik Kooger (NL) op drums. Zij laten acht eigen composities horen, met een prachtig geluid, lyrische sferen en spannende improvisaties. Wanneer de internationale pers hem beschrijft, worden vaak woorden gebruikt zoals ‘een dichter op de piano’ of ‘een buitengewoon lyrische muzikant’. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat de basis voor zijn muziek altijd een verhaal is en vooral een persoonlijk verhaal. Pabst, die ook filmmuziek schrijft, is een muzikale verteller die in beelden denkt als hij componeert en speelt. Diep geworteld in de vrijheid van jazz neemt het Christian Pabst Trio de luisteraar mee op een muzikale reis door een cinematische klankwereld.

 

Elegant gecomponeerde passages gaan als vanzelf over in krachtig samenspel en een vuurwerk van improvisatie. De poëzie openbaart zich door het samengaan van verschillende artistieke en culturele invloeden en weet zo luisteraars van alle muzikale achtergronden te boeien. Een spannende balans tussen compositie en improvisatie. Christian Pabst begon zijn carrière in de BuJazzO (Duitse Jeugd Jazz Orkest) waar hij met musici zoals Jiggs Wigham, Ed Partyka, Mike Herting, Dennis Russel-Davies, Niels Klein en Julia Hülsmann samenwerkte. Sinds meer dan 10 jaar woont hij in Amsterdam en is te vinden op alle grote internationale podia , met diverse projecten.. 2011 kwam zijn debuut album uit (“Days of Infinity” feat. Gerard Presencer), gevolgd door “Song of Opposites” in 2014, waarbij zijn trio met strijkers en blazers werd uitgebreid.

Pabst tourt regelmatig de hele wereld over, o.a. in de VS, Nieuw-Zeeland, Australië, etc. en door heel Europa. Downbeat journalist Scott Yanow omschrijft Christian‘s pianospel als “verbonden met de groten van de jazz, origineel en persoonlijk.”. Naast zijn solo werk spelt Pabst als sideman met artiesten zoals Lionel Loueke, Sven Ratzke, James Cammack, Jasper Somsen, Hermine Deurloo, etc. Zijn medemuzikanten Marco Zenini op bas en Erik Kooger op drums staan middenin de opwindende composities. Marco woont in Rome en is daar een veelgevraagd bassist vanwege zijn melodische benadering en zijn exceptioneel gevoel voor groove. De Nederlandse drummer Erik Kooger, bekend o.a. door Michiel Borstlap Trio en De Deeldeliers, perfectioneert de stijl van het trio met zijn gepassioneerd en gevoelig spel.

Tracklist
1 Dantès' Dream 2 North-­‐East, South & West 3 Lartigue 4 Shadows 5 Flabbergasted 6 Waiting 7 Inner Voice 8 A Promise
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht