Afbeelding vergroten
 
 
 

LONG, LONG, LONG

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
02 februari 2018
Releasedatum BE:
02 februari 2018
Configuratie:
VINYL SINGLE
Barcode:
8718456044500
Bestelnummer:
KFR 604450
 Description

Dandelion eerde vorige zomer grootheden als The Byrds, Beach Boys en the Zombies in een uitverkocht Concertgebouw, Caprera Bloemendaal en Paradiso Amsterdam tijdens de Summer of Love-tour. Voor muziekminnend Nederland kwam dit niet als een verrassing: het debuut ‘Everest’ (2016) werd geroemd om de klassieke teksten, grooves en vooral de kenmerkende Westcoast-samenzang. Matthijs van Nieuwkerk vergeleek in DWDD Dandelions harmoneën met Crosby, Stills, Nash & Young. Toch zijn het niet enkel oude tijden die herleven.
Deze limited edition vinyl toont Dandelion op zijn best: geïnspireerd door de ‘groten’ van vroeger en met een blik op de toekomst. De grootste troefkaart van de band is de eigenheid, het verrijken van de traditie met slimme twists en godzijdank een algehele sound die niet zweert bij het oude, maar de muziek juist in geheel nieuwe richtingen stuurt. Met deze vinyl single toont Dandelion durf en doorzettingsvermogen — beide atypisch in het huidige digitale muzieklandschap — en belangrijker: een eigen visie met een koppige, ongeëvenaarde sound.
Inderdaad zijn klassieke invloeden als Crosby, Stills, Nash & Young, The Band en Paul Simon snel te spotten en kenners zullen onmiddellijk ook invloeden van hedendaagse bands als Fleet Foxes en Midlake opmerken. Maar juist de grootste troefkaart van Dandelion is de eigenheid, het verrijken van deze traditie met slimme twists en godzijdank een algehele sound die niet zweert bij het oude, maar de muziek juist in geheel nieuwe richtingen stuurt.

Tracklist
Side A: Long, Long, Long / Side B: Brother, You Can Right All Your Wrongs
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht