Afbeelding vergroten
 
 
 

LET'S RUN AWAY

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
03 november 2017
Releasedatum BE:
03 november 2017
Label:
ISOLDE RECORDS
Configuratie:
CD
Barcode:
426035690171
Bestelnummer:
MOM 17
 Description

De in Malmö wonende Monika Hoffman heeft een indrukwekkende en opwindende muzikale reis achter de rug. Zij beweegt zich tussen de genres van Latin-Jazz, Easy Listening en pop en dit in zowel Noord als Oost-Europa en de U.S. Monika heeft haar ’roots’ in een Hongaarse familie van muzikanten en daardoor voelde het altijd natuurlijk om haar kleurrijke afkomst te omhelzen.

 

Haar komende album Let’s Run Away wordt uitgebracht in november 2017, in zowel de Benelux als Duitsland. Als opmaat van dit album verschijnt de single ’Shooting Star’,waarin een prominente rol is weggelegd voor Latin Jazz legende Paquito D‘Rivera. „Ik geloof dat het heel belangrijk is om je te verdiepen in je afkomst. Hongaars is echt een fantastisch rijke en mooie taal en werkt heel goed in ’powerful ballads’. Zweeds is de taal weer ik mee ben opgegroeid, en het Engels voelt heel natuurlijk omdat ik gestudeerd en gewerkt heb in de USA. Ik probeer mijzelf geen beperkingen op te leggen.”

 

Rond 2005 deed Monika mee in ‚Megaztár‘, de Hongaarse versie van ”Idols’ wat haar een platencontract opleverde en deelname aan het Hongaarse Eurovisie Song Festival (2013). Monika studeerde aan het prestigieuze Berklee College of Music in Boston en trad daar op met grootheden uit de Jazz zoals Michael Brecker en Charlie Hayden. Ze kreeg ook erkenning in eigen land en werd beloond met een beurs van ”Sandviken Big Band and Jazz Under Stjärnorna (Jazz under the starry sky by Nils Landgren)” in Brantevik. Liefde is het verbindende thema in haar muziek; liefde voor instrumenten en ritmes, maar bovenal een passie voor melodie. Als kind kreeg ze van haar Hongaarse moeder een viool was ze op slag verliefd op klassieke muziek. Later ontdekte ze de Latijns-Amerikaanse muziek van Gloria Estefan, Antonio Carlos Jobim en Marc Anthony. Haar interesse voor Jazz heeft ze van haar vader, die opgroeide in de USA. Let‘s Run Away bestaat voornamelijk uit eigen composities van Monika, maar geproduceerd en gearrangeerd door ”multi grammy award winning musician” Oscar Stagnaro (bass). Andere bekende meewerkende musici zijn Mark Walker (drums), Tim Ray (piano), Paulo Stagnaro (Percussion) en Latin Jazz legende Paquito D‘Rivera.

Tracklist
1. Let’s Run Away 2. Shooting Star 3. Underbara Du 4. For A While 5. Show Me 6. Every Time You’re Near 7. Nem Latlak Többe 8. Through With You 9. Perhaps, Perhaps, Perhaps 10. Visa Vid Midsommartid 11. Without You
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht