Afbeelding vergroten
 
 
 

FOREVER

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
14 juli 2017
Releasedatum BE:
14 juli 2017
Label:
TELSTAR
Configuratie:
CD
Barcode:
8719325138436
Bestelnummer:
TCD 11104
 Description

THE CLASSICS HERLEVEN MET HUN KLASSSIEKERS

Exact 25 jaar hebben ze continu bestaan: van 1967 tot het en met het 25-jarig bestaan in 1992. Maar inmiddels heeft zanger-gitarist Harrie Broens de draad weer opgepakt. Met nieuwe muzikale partners.

The Classics.....de groep die in de jaren '70 successen oogstte met "Yellow sun of Equador", "Lady of Spain", "Papa Peppone", "Wings of an eagle" en meer. Met acht top-40-noteringen tussen 1972 en 1976. De vrolijke stapper van destijds, steeds onderweg van dancing naar feestzaal, heeft de Limburgse formatie nog altijd ruim in zijn geheugen. The Classics begon in 1967 als regionaal dansorkest. Twee jaar later kwam de eerste single, met niet veel verder dan regionaal succes. In 1972 volgde de doorbraak, met "My lady of Spain". En wat voor doorbraak! Internationaal zijn er meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. Daarna kwam de ene vinylsingle na de andere van de persen. "Gimme that horse", "Yellow sun of Equador"... The Classics hadden een barstensvolle agenda en scoorden hits.  Eind jaren tachtig werd het stiller rond The Classics. De groep bleef optreden, een keer of vier per week in binnen- en buitenland, maar was enkele keren non-actief wegens gezondheids- en persoonlijke problemen. Dat was de aanleiding om het 25-jarig bestaan, in oktober 1992, meteen aan te grijpen om te stoppen.

Come-back

"Sommigen zijn doorgegaan in de muziek, in andere bands. We bleven contact houden", vertelt Harrie Broens. "Er bleef vraag bestaan naar The Classics en dus besloten we in 2001 sporadisch weer onder als Classics Revival Band. Van de originele bezetting had Peter Gerits de muziek inmiddels verlaten, Jan Dirkx was een managementbureau begonnen en Joep had zich al eerder teruggetrokken om gezondheidsredenen. "

Harrie: "Er is een belangrijk verschil met The Classics van destijds. Toen was er een heel andere podium groep dan de platengroep. Op het podium speelden we veel meer pop-getint materiaal. Nu zijn we een oldies-groep, die naast onze eigen nummers ook repertoire brengt van The Cats, The Byrds, The Beach Boys, The Who, Cliff Richard en The Shadows. En nieuwe eigen nummers. Ik was met mijn stem en de sologitaar de klankkleur van de oude Classics, dus die is in stand gebleven. We brengen overigens een avondvullend programma. Daar is veel animo voor, maar wij selecteren zelf de plekken waar we optreden."

In 2005 overleed Joep Beurskens, in 2007 Bèr Kwaspen en vervangend basgitarist René Munnecom in 2011. Maar het typische Classics-geluid bleef overeind met de stem van Harrie. De bezetting van The Classics, 50 jaar na de oprichting:

-  Harrie Broens, gitaar, zang

- Rolph Broens, gitaar/toetsen/zang

- Erik Jeurnick, bas/zang

- Edward Venbruckx, zang

Tracklist
1.Lovely Angel Eyes 2. Sunshine Baby 3. Bury My Heart 4. Yellow Sun Of Ecuador 5. My Russian Lady 6. I’m Gonna Lose You 7.In Yucatan 8.Moonlight and Stars 9.Gimme That Horse 10.My Melody D’Amour  11.Ashes And Diamonds 12.Don’t Run Away From Your Heart 13.Wings Of An Eagle 14.Paradise Lady 15.Hey What’s Your Name 16.My Song Is Like A Love Song 17.Lookin’ In The Eyes of Melany 18.A Young Boy’s Dream 19 Papa Peppone
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht