Afbeelding vergroten
 
 
 

RHYTHM, SPACE & TIME

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
26 mei 2017
Releasedatum BE:
26 mei 2017
Label:
ISOLDE RECORDS
Configuratie:
CD
Barcode:
8718456049505
Bestelnummer:
ISO 17012
 Description

Gitarist Age Kat is al decennia lang actief in de Nederlandse muziekscene. In de tachtiger jaren was hij een van de gezichtsbepalende leden van the Frog. Deze band had een geweldige live reputatie en bracht drie albums uit. Daarna tourde Age o.a met Earth & Fire en de Rick deVito Band en was zeven jaar gitarist van de Jan Rietman Band. Als veelzijdig muzikant deelde Age het podium met uiteenlopende fenomenen als Herman Brood en het Metropole Orkest. Sinds 2000 is Age daarnaast gitaardocent pop op het Rotterdams Conservatorium.

‘Rhythm, Space & Time’ is het tweede album onder eigen naam. Alle uitgevoerde stukken zijn eigen composities met veel ruimte voor de gitaar, maar Age is ook als toetsenman te horen. De muziek varieert van stevige funk, jazzdance en fusion tot latin en blues. De muziek is voor een groot deel opgenomen in zijn eigen studio. Een keur van topmusici levert een bijdrage met een opvallende rol voor Rick de Vito in het enige vocale nummer ‘Sweet Dreams’. Verder is er een eervolle vermelding voor de Jay Horns met hun messcherpe geluid.

‘Rhythm, Space & Time’ gaat productioneel en voor wat betreft het gitaarwerk weer een stap verder dan het vorige album ‘Age’. De creativiteit spat er vanaf in 12 stukken, meer dan een uur muziek. In samenwerking met medeproducer Rob Kamer heeft Age met dit album een waar muzikaal avontuur afgeleverd.

Tracklist
1.FatCat 2.Open Mind 3.Sweet Dreams  4.Very Minor Blues 5.Back to Work 6.The Great Return 7.Space & Time  8.CoinciDance 9.Enter Joe 10.Valdez 11.Gliding Down 12.Worried Mind
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht