Afbeelding vergroten
 
 
 

DESERT SONGS

Artiest:
Releasedatum NL:
02 juni 2017
Releasedatum BE:
02 juni 2017
Label:
Isolde Records
Configuratie:
CD
Barcode:
8718456049277
Bestelnummer:
ISO 604927
 



Description

Waar “Picking Flowers on the Moon”, het debuut album van Writersday, nog vol stond met onvervalste 'singer-songwriter’ songs, laverend tussen de verhalende stijl van Americana, Country en Pop uit Liverpool is de sound van het tweede album “Desert Songs” directer, ongepolijst en heeft de elektrische gitaar een prominentere rol gekregen.

 

“Desert Songs” klinkt zoals je verwacht dat “Desert Songs” zouden moeten klinken. Elke song zou een soundtrack kunnen zijn van een oude western of Tarantino film.  Twaalf songs die elkaar perfect aanvullen, van zacht en melodieus tot stevige rock. Het nummer ‘Where Do We Go When This Planet’s Full’  is daar een mooi voorbeeld van; een kleurrijk rustig begin, dan eindigend met een stevige gitaarsolo in U2 achtige sfeer.

Leadzanger en songwriter Sjoerd Hoogma heeft een voorliefde voor teksten die vol staan met metaforen. Toch schuwt hij er niet voor om op heel directe wijze zijn zielenroerselen te delen. “Schrijven is het mooiste dat er is” zegt hij. “Het is toveren met woorden en klanken, en er is zoveel te vertellen. Met muziek kun je er voor zorgen dat de grootste pijn gedragen kan worden”. 

Met de titel track word speciale aandacht gevraagd voor de situatie van de Indianen van ‘STANDING ROCK’.

Tracklist
1.Where Do We Go When This 2.Planet’s Full 3.Heaven can wait   4.Talking to the wind 5.Numbers 6.Desert song 7.Picking Flowers On The Moon 8.The life of Trevor McCoy 10.Who can tell us now 11.Long goodbyes  12.You wonder why
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht