Afbeelding vergroten
 
 
 

LIGHT PLAY

Genre:
Releasedatum NL:
07 april 2017
Releasedatum BE:
07 april 2017
Label:
ISOLDE RECORDS
Configuratie:
CD
Barcode:
4260356690133
Bestelnummer:
MOM 13
 Description

Op zijn zevende album, LIGHT PLAY genaamd, presenteert saxofonist en klarinettist Jochen Feucht zijn nieuwe trio met een uitzonderlijke bezetting. Met Dizzy Krisch op vibrafoon en Günter Weiss op gitaar is er een perfecte combinatie ontstaan om Feucht’s muziek ten gehore te brengen. Hypnotiserend samenspel resulteert in ‘lichte, gevoelige kamer jazz’  – rustgevend maar toch spannend, simpel maar evengoed complex, virtuoos maar absoluut niet pretentieus. LIGHTPLAY brengt negen eigen composities, geschreven door Feucht. Op twee daarvan speelt de uit Calcutta komende tabla speler Suman Sarkar als gastartiest mee.

Jochen Feucht, die ook bassethoorn en fluit speelt op LIGHT PLAY, is zijn manier van schrijven en optreden blijven ontwikkelen, zonder van zijn eigen stijl af te stappen. De bescheidenheid en nederigheid, die karakteristiek zijn voor hem als persoon, zijn eveneens zijn sterke punten in zijn muziek. Feucht wil nooit de snelste, sterkste of grootste zijn. Dat is precies de reden waarom zijn composities, ook tijdens het spelen, volwassenheid en sereniteit uitstralen.

Net als bij de andere recent uitgebrachte albums die op Feucht’s naam staan („Open Time“/2006, „Por Toda Minha Vida“/2009 and „Conversations“ with Olaf Polziehn/2010) is LIGHT PLAY niet makkelijk te definiëren.

 

Jochen Feucht is ontzettend goed in het spelen met genres en stijlen. Soms komt er ineens een niet-intellectuele melodie zoals in een popsong voorbij, soms klassieke toespelingen en soms komt wordt er een knipoog gegeven richting de wereldmuziek. De muziek van dit trio blijft open in sound maar uiteindelijk toch voornamelijk “echte” jazz.

Dizzy Krisch behoort momenteel tot de beste vibrafonisten van de Europese jazz. Hij geeft veel gastoptredens op CD-, radio en televisieproducties. Zijn stijlbeheersing loopt van “mainstream jazz” door tot ervaring met experimentele sounds en improvisatie. Ook hedendaagse analyse van Barok en klassieke muziek is hij machtig.

Günter Weiss heeft zijn ‘roots’  in folklore, klassieke muziek, blues en rock. Vandaag de dag is hij een veelgevraagd solist en sideman in verschillende muzikale werelden. Jazz is toch altijd zijn voornaamste creatieve aandachtspunt geweest. Onderwijs activiteiten, gast-professor schap, tours en projecten  waarbij hij componist was, hebben hem de hele wereld laten zien.

Tracklist
1 Welcome Jochen 2 Open 3 Naoki Jochen 4 Lila Jochen 5 Kardamom Jochen 6 Light 7 Mimas Jochen 8 Sumit Jochen 9 Drifting 10 Kleine
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht