Afbeelding vergroten
 
 
 

TOGETHER

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
14 april 2017
Releasedatum BE:
14 april 2017
Label:
CMM
Configuratie:
CD
Barcode:
8717472332592
Bestelnummer:
CMM 2017333
 Description

Saxofoniste Candy Dulfer verlegt opnieuw haar grenzen met de release van haar nieuwe album ‘Together’, haar eerste album in 6 jaar.

Na het gedurfde ‘Crazy’ (2011) - waarop ze uitgebreid met Black Eyed Peas producer Printz Board samenwerkte - keert ze met ‘Together’ terug naar haar funk roots.Het opzwepende album is een smeltkroes van allerlei invloeden uit jazz, disco, soul, dance en r&b, maar ook haar eigen interpretatie van wat er momenteel in de muziek speelt. Candy creeërde een zeer persoonlijke en unieke mix van genres en invloeden, verbonden door haar karakteristieke en wereldwijd geliefde sound.Haar veertiende album vormt een nieuw hoofdstuk in de lange carrière van de veelzijdige saxofoniste. Ze nam uitgebreid de tijd om het album te maken zoals zij het voor ogen had maar liet ondertussen haar publiek al kennismaken met diverse nummers tijdens haar vele concerten door heel Europa, Azië en de USA - waardoor sommige livefavorieten nu voor het eerst te horen zijn in splinternieuwe studioversies.

‘Together’ staat voor de verbondenheid die Candy voelt met haar muziek - van de invloeden uit haar jeugd tot en met de sounds van nu - maar staat ook voor de nauwe samenwerking van Candy met zowel nieuw talent als vertrouwde gezichten. Haar jarenlange samenwerking met gitarist/producer Ulco Bed, bandlid sinds 1984 en mede-verantwoordelijk voor Candy’s baanbrekende debuutalbum ‘Saxuality’, krijgt opnieuw een muzikaal vervolg. Met producer Dennis Letnom (The Opposites, Kempi) en nieuw talent zoals zanger/componist Ivan Peroti (Sven Hammond Soul, The Voice) en componist, producer en zanger Rico Greene (Anouk, Chaka Khan) schreef Candy diverse nummers.

Peroti componeerde samen met Candy het zeer persoonlijke titelnummer “Together”, waarin ze zich sterk maken voor verdraagzaamheid in deze onzekere tijden, iets waar Candy veel waarde aan hecht. “Doordat ik zo veel reis en zo veel van de wereld heb gezien, is voor mij diversiteit en liefde voor elkaar - ongeacht je kleur, geloof of levensovertuiging - het belangrijkste wat er is. Ik hou van ALLE mensen. Ik heb geprobeerd dat tot uiting te laten komen op dit album,” aldus Candy.

Candy reageert op het album voor het eerst op het overlijden van Prince, op de manier waarop ze ook altijd het allerbeste met hem communiceerde: via de muziek. “Out of time” is haar persoonlijke ode aan het muzikale genie dat haar in 1989 wereldwijd op de kaart zette met de beroemde woorden “When I want sax, I call Candy”. “Age” gaat over wat Candy bereikt heeft in haar leven en waar ze nu staat; een krachtig statement met een hoofdrol voor de elektronische EWI die Candy - naast haar vertrouwde altsax - ook bespeelt. 
In “How it’s done” wil Candy laten horen hoe zij zich sterk maakt in de muziekindustrie zonder haar vrouwelijkheid uit het oog te verliezen, waarmee ze een voorbeeld wil zijn voor andere vrouwen.‘Together’ verschijnt vanaf 7 april wereldwijd. Candy Dulfer en haar band zullen het album promoten met een wereldwijde tour met shows door heel Europa, Japan, Mexico en de USA.

Tracklist
1. How It’s Done 2. Together 3. Show Ur Id 4. Age 5. Sincerity 6. After Tonight 7. Out Of Time (For P.) 8. What U Do 9. Promises 10. L.O.V.E. Intro 11. Hold Up 12. So Close 13. D.I.S.C.O. 14. L.O.V.E. Outro 15. I Cannot Believe
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht