Afbeelding vergroten
 
 
 

GEKUST DOOR DE EEUWIGHEID

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
24 februari 2017
Releasedatum BE:
24 februari 2017
Label:
UIL RECORDS
Configuratie:
CD + BOEK
Barcode:
871456049079
Bestelnummer:
604907
 Description

Op haar verjaardag, 22 februari presenteert Lenny haar nieuwe (31e) album “Gekust door de eeuwigheid”. Niet stilstaan bij het oude; het feit dat ze 50 jaar geleden het Cabaret de Onbekenden won, de start van een carrière die tot nu voortduurt, maar stilstaan bij het hier en nu, bij alweer een uiting van haar niet te stoppen muzikale stroom.

 Een nieuw album met een nieuwe sound die ontstond met de komst van haar nieuwe gitarist Reinier Voet. Een album dat kon worden gemaakt dankzij een geslaagde crowdfundingactie, een nieuw fenomeen in Lenny’s carrière. De CD verschijnt als cd met boek (40 pagina’s, 14*20 cm).

 

Het album bevat 14 liedjes, 13 nieuwe en één nieuwe opname van Altijd heimwee (1994).

Naast haar spirituele reflectie op de tijd waarin we leven in liedjes als In de sporen van Gandhi (overal is duisternis/verdeling wordt gezaaid/waar de haan van de angst/luid koning kraait) en Tussen hoop en vrede (zoveel strijd voor niets gestreden/zoveel pijn vergeefs geleden/zoveel strijd met bloed beleden/toch zing ik over hoop en vrede) zoals altijd liedjes over wat ze meemaakt in haar leven zoals bijvoorbeeld in Eliah een lied dat ze samen maakte met haar kleindochter Lihi (10) nog voordat haar kleinzoontje vorig jaar geboren werd. Lihi zingt ook mee. Ook een ode aan haar vriend Dimitri van Toren die vorig jaar overleed met als titel De oude bard en het lied Oh mijn lief waarvoor ze werd geïnspireerd door de legendarische Egyptische zangeres Oum Khaltoum.

Lenny laat met dit album horen dat de term ‘luisterliedjes’ niet meer volstaat. Ze maakt ‘wereldmuziek’!

Tracklist
1.  Altijd thuis 2. Zusterliefde 3. Hoe het begon 4. Kom naar huis 5. Oh mijn lief 6. Altijd heimwee 7. Tussen hoop en vrede 8. Dichtbij huis 9. Huidhonger 10. In de sporen van Gandhi 11. Troost mij 12. Gekust door de eeuwigheid 13. De oude bard 14. Eliah
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht