Afbeelding vergroten
 
 
 

EVEREST

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
30 september 2016
Releasedatum BE:
30 september 2016
Configuratie:
CD
Barcode:
8718456044432
Bestelnummer:
KFR 604443
Links:
 Description

Op 30 september presenteert Dandelion hun debuutalbum “Everest” in de Tolhuistuin in Amsterdam. In 2014 presenteerden ze zichzelf al aan Nederland met de EP “The All Year Round”. Wat volgde waren talloze lovende recensies, een akoestisch optreden aan tafel bij De Wereld Draait Door, de NPO documentaire “Het Andere Geluid van Volendam” en vele optredens door Nederland (Melkweg, Patronaat, Lichtfabriek, Concertgebouw, o.a.). Na deze successen is Dandelion nu klaar voor de volgende stap.
Ze zijn op een hand te tellen. Bands die erin slagen een sound neer te zetten die strekt van akoestische folk tot melodische pop en van klein songwritermateriaal tot snoeiharde rockuitspattingen. Je zoekt ernaar in platenbakken, je smeekt de kenner zo’n nieuw juweel te tippen, je struint wel honderden playlists af om te vaak uiteindelijk teleurgesteld en gapend terug te komen bij de grijsgedraaide klassiekers van weleer.
Pak pen en papier en omcirkel Dandelion nu meteen als nieuwste aanwinst. Deze nieuwkomers bieden een mix van fenomenale samenzang, catchy én betekenisvol songwriterschap en de juiste dosis grooves en vuigheid om je genadeloos in te palmen.
Inderdaad zijn invloeden als Crosby, Stills, Nash & Young, The Band en Paul Simon snel te spotten, maar kenners weten dondersgoed hoeveel ambacht zo’n sound vereist. En juist de grootste troefkaart van Dandelion is de eigenheid, het verrijken van deze traditie met slimme twists en godzijdank een algehele sound die niet zweert bij het oude, maar het oude juist in geheel nieuwe richtingen stuurt.

Tracklist
1. Minute Full Of Laughter 2. Year Of ‘ 51 3. Aniuvak 4. Antwerp Blue 5. Bellowing Chimes 6. Call Me A Stranger 7. Proteus 8. Fall And Cease (Intro) 9. Fall And Cease 10. Greenville 11. River Man 12. Mine Until The Sun Sets 13. Finnegans Wake
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht