Afbeelding vergroten
 
 
 

DRIE AKKOORDEN EN DE WAARHEID

Artiest:
Releasedatum NL:
01 april 2016
Releasedatum BE:
01 april 2016
Label:
MATADOR
Configuratie:
CD
Barcode:
8714221062366
Bestelnummer:
MAT 20121
 Description

Met “DRIE AKKOORDEN EN DE WAARHEID” levert Bart Herman 12 nieuwe liedjes af. Het album heeft geen thematische rode draad zoals veel van zijn vroeger werk, maar respecteert enkel het bekende Nashville-adagium : “3 chords and the truth is the secret of a good country-song”, vrij vertaald: “DRIE AKKOORDEN EN DE WAARHEID”. Niet dat het album een country-CD is geworden ; iedereen kent Bart’s voorliefde voor cowboy-boots, westerns en aanverwante muziek. Geen wonder dan ook dat alle elementen van de “Americana” duidelijk aanwezig zijn maar zonder evenwel de arrangementen te domineren. Bart Herman slaagt er in een perfecte osmose te bewerkstelligen tussen het country-instrumentarium en het nederlandstalige chanson, waardoor de sound ontstaat die hem uniek maakt in de lage landen.
“ DRIE AKKOORDEN EN DE WAARHEID” vormt aldus een verzameling van 12 splinternieuwe songs, elk met hun eigen verhaaltje (het liedje “Eddy” is integraal aan Eddy Wally opgedragen), hun eigen sfeer, hen eigen tempo en uitstraling waardoor het album een enorme gevarieerdheid verkrijgt die elke luisteraar zal behagen.
Voor al wie houdt van liedjes in de stijl van “Ik ga dood aan jou”, “Gele rozen”, “Slaap m’n kind”, “Vlinders” en “Annelies, het weerzien” is dit splinternieuwe album een absolute must!

Tracklist
1. Als je weer wakker wordt 2. Jouw gezicht 3. Laat me nooit alleen 4. Eddy 5. Maanlicht op de zee 6. Friends forever 7. Geen zomer zonder jou 8. Wetteren Passerelle 9. Diep in je hart 10. Ode aan de zon 11. Vader 12. Señorita Zita
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht