BOBBEJAAN MEDLEYAfbeelding vergroten
BOBBEJAAN MEDLEY
 
 
 

BOBBEJAAN MEDLEY

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
28 april 2015
Releasedatum BE:
28 april 2015
Label:
JAZ MUSIC
Configuratie:
CD-SINGLE
Barcode:
8718456029668
Bestelnummer:
JAZ 2047
 
BOBBEJAAN MEDLEY



Description
Luc van Meeuwen zingt Bobbejaan Schoepen

Op 17 mei 2010 overleed Bobbejaan Schoepen, één van de meest invloedrijke zangers en entertainers van België. Bobbejaan Schoepen werd geboren op 16 mei 1925 in Turnhout en zou uitgroeien tot één van België’s meest geliefde persoonlijkheden. Bobbejaan beschiktte behalve een mooie stem, over een vlotte pen en schrijft het merendeel van zijn eigen repertoire. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw, zal hij uitgroeien tot een internationale ster die werelwijd optredens verzorgt. In 1955 staat zelfs Jacques Brel een tijdlang het voorprogramma van Bobbejaan, in het Brusselse Ancien Belcique.

In 1957 treed hij op in de befaamde Amerikaanse Ed Sullivan Show, welke van Coast to Coast wordt uitgezonden. Zijn liedjes waaronder ‘Hutje op de Heide’, Café zonder bier’ en ‘Lichtjes van de Schelde’, zijn enkele titels, die het culturele erfgoed vormen van België. Op 31 december 1961 opent Schoepen bij Lichtaard – Kasterlee, samen met zijn Nederlandse vrouw Josée Jongen, Europa’s eerste pretpark, Bobbejaanland genaamd. Het publiek komt in grote getale om buiten de vele attracties die het park biedt, Bobbejaan Schoepen te bewonderen en te beluisteren in het door hem gebouwde theater dat plaats biedt aan ruim 1200 man. Dagelijks worden daar 5 shows opgevoerd, waarbij de zaal telkenmale van de eerste tot de laatste stoel plaats bezet is. Vele artiesten beginnen hun carrière bij Bobbejaan of treden langere of kortere tijd op in het populaire pretpark. Sterren als Rocco Granata, Louis Neefs, Will Tura en Lilianne Saintt Pierre nemen veelvuldig de plaats in naast hem op het podium in Bobbejaanland

In 1996 voegt zich hierbij, de uit Meeuwen afkomstige jonge zanger Luc van Meeuwen, Bobbejaan erkent het grote talent van deze entertainer pur sang. Bobbejaan is zelfs zo tevreden over zijn aandeel in de show, dat zijn engagement maar liefst een periode van ruim tien jaar in beslag zal nemen. De bewondering en de daaruit voortvloeiende vriendschap is wederzijds. “Ik had me geen betere leermeester kunnen voorstellen als Bobbejaan Schoepen” aldus Luc van Meeuwen desgevraagd. Daarom ook is het ook nu, vijf jaar na het verscheiden van Bobbejaan,’ dat Luc van Meeuwen met een ode aan zijn grote leermeester komt. De Bobbejaan Medley met o.a. “Een hutje op de heide”, ‘‘Ik heb eerbied voor jou grijze haren ‘‘ En het onsterfelijke ‘’‘Lichtjes van de Schelde’’ doen recht aan het grote talent dat Bobbejaan Schoepen was en Luc van Meeuwen vandaag de dag is!
Tracklist
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht