EEN STUKJE PARADIJSAfbeelding vergroten
EEN STUKJE PARADIJS
 
 
 

EEN STUKJE PARADIJS

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
23 april 2015
Releasedatum BE:
23 april 2015
Label:
JAZ MUSIC
Configuratie:
CD-SINGLE
Barcode:
8718456023864
Bestelnummer:
JAZ 2045
 
EEN STUKJE PARADIJS



Description
De nieuwe single ‘Een Stukje Paradijs’, is in alle opzichten een andere opname geworden dan alle voorgaande. De tekst van het lied stelt op subtiele maar indringende wijze de misstanden aan de kaak die mondiaal dagelijks via radio en televisie tot ons komen.
Een kind dat in plaats van een bal, een handgranaat als speeltuig hanteert, is helaas, op veel plekken op de wereld de harde werkelijkheid. Het zou een recht moeten zijn dat een mensenkind in vrijheid en geborgenheid kan opgroeien, hoe anders is de realiteit.
Waar vrede en geborgenheid voor onze kinderen gelden als vanzelfsprekend moeten elders op de wereld deze vanzelfsprekendheden op pijnlijke wijze bevochten worden. Onschuldige kinderen worden ongevraagd onderdeel van politieke brandhaarden. Dat doet zeer, en het is aan ons de ogen niet te sluiten voor de ruwe werkelijkheid. Unicef en Warchild maken zich hard om hier via de media aandacht voor te vragen.
Met ‘Een stukje Paradijs’, begeeft Mieke zich op het geëngageerde vlak en dat is een opmerkelijke stap, die waardering en respect verdient. Het geeft de groei aan van een zangeres die het ook een beetje als haar plicht ziet zo nu en dan dit soort misstanden aan de kaak te stellen. Niet dat ze haar immer vrolijke repertoire hiermee definitief de rug toekeert, geenszins, vermaken en plezier brengen ziet ze nog steeds als één van haar belangrijkste opdrachten maar zo nu en dan is het ook van belang om je ogen niet te sluiten voor grotere levensvragen.
Beseffend dat ook zo’n lied niet de oplossing biedt maar ervan overtuigd dat het belangrijk is dergelijke misstanden onder de aandacht te brengen is daarom de single ‘Een stukje Paradijs.
Overtuig U van de kracht die uitgaat van deze door Mary Boduin geschreven tekst en de bijbehorende videoclip. En dan kan het niet anders dan dat U tot de conclusie komt welk meesterwerkje, Mieke hiermee toevoegt aan haar rijke repertoire. Twaalf weken maar liefst, stond haar verzamelalbum ‘Veertig jaar Mieke’, in de Utratop en krijgt ze eindelijk de waardering die haar zo is gegund!
Tracklist
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht