VOORBIJ DE HORIZONAfbeelding vergroten
VOORBIJ DE HORIZON
 
 
 

VOORBIJ DE HORIZON

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
29 mei 2015
Releasedatum BE:
29 mei 2015
Configuratie:
CD+DVD
Barcode:
8717472642417
Bestelnummer:
HWR 1503
 
VOORBIJ DE HORIZONDescription

Bijna twee jaar geleden verraste de groep ANCORA iedereen door met hun debuutalbum Vrij Als De Wind vanuit het niets op nummer één binnen te komen van de GFK Album Top 100.
Aangezien de groep bij het debuutalbum ook nog eens een volwaardige dvd had toegevoegd met daarop fraaie clips van alle tracks van het album, was hier sprake van een unicum: een nummer één entry van een debuutalbum-met- dvd. Ancora ziet kans om uniek te blijven, want het nieuwe album Voorbij De Horizon wordt eveneens vergezeld van een dvd met daarop videoclips van alle nummers. Qua sound is er aan de succes-formule van Ancora vrijwel niet gesleuteld. De basis is ongewijzigd: een hedendaagse, aanstekelijke mix van Shanty, Irish folk en pop. De productie was opnieuw in de vertrouwde handen van Edwin van Hoevelaak. Ook heeft Ancora met succes weer een beroep kunnen doen op Jan Keizer. De voormalige frontman van BZN leverde – samen met zijn zoon Louis - weer een groot aantal van de teksten.
Uit het voorgaande blijkt dat Ancora koersvast is, maar dat betekent niet dat ze ook exact dezelfde koers volgen. Niet voor niets heet het album Voorbij De Horizon. Muzikaal nemen ze dat in een aantal nummers letterlijk door meer op pop gerichte zijsprongen. Ancora bestaat uit de zangers Patrick Jongschaap, Martin Dams en Harm Wolters.

Tracklist
01. Word zeeman 02. Hoog in het noorden 03. Thuis zijn 04. De Gouden eeuw 05. Lieve Lorelei 06. Het dorp waar ik zo van hou 07. Vaar op je eigen kompas 08. God moet een zeeman zijn 09. De koningin van het water en de wind 10. De Ierse pub 11. Zoals ooit bij ons 12. Ze kwamen over zee
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht