ANNE FRANK DE FILMAfbeelding vergroten
ANNE FRANK DE FILM
 
 
 

ANNE FRANK DE FILM

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
16 mei 2014
Releasedatum BE:
16 mei 2014
Label:
Configuratie:
DVD+BOEK
Barcode:
9789047602620
Bestelnummer:
602620
 
ANNE FRANK DE FILMDescription
Op 12 juni 1942 wordt Anne Frank dertien jaar oud. Voor haar verjaardag krijgt ze een dagboek. Dat dagboek zullen miljoenen en miljoenen kinderen over de hele wereld lezen en herlezen. Het boek Anne Frank: The Biography, geschreven door Melissa Müller (1998), vormt het uitgangspunt van de dvd. De biografie is gebaseerd op uitgebreid onderzoek, documenten en interviews met mensen die Anne en haar familie kenden. De film laat Anne niet alleen zien vanuit het oogpunt van mensen die haar kenden, maar laat ook veel meer zien van het verhaal van de familie Frank en geeft daarmee een diepgaand inzicht in hun leven, zowel voor als na de onderduikperiode.

Met Ben Kingsley (Academy Award Winnaar) als Otto Frank - Brenda Blethyn (Golden Globe Winnaar) als Auguste Rottgen-van Pels - Hannah Taylor-Gordon als Anne Frank – en vele anderen.

In het boek staan een samenvatting van de film, achtergrondinformatie, een tijdbalk van de Holocaust, discussievragen en nog veel meer. Aanleiding voor deze heruitgave is de spectaculaire musical ANNE, geschreven door Leon de Winter en Jessica Durlacher.

Tracklist
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht