DE BRANDWEERMANAfbeelding vergroten
DE BRANDWEERMAN
 
 
 

DE BRANDWEERMAN

Artiest:
Releasedatum NL:
25 oktober 2013
Releasedatum BE:
25 oktober 2013
Label:
PRENT MUSIC
Configuratie:
CD
Barcode:
8714069104358
Bestelnummer:
BLCDHAL86
 
DE BRANDWEERMANDescription

De tijd dat een brandweer alleen uitrukte voor een brand, ligt al ver achter ons. De laatste tien jaar is er heel veel veranderd in de structuur van de brandweer. Per januari 2014 gaat de brandweer dan ook in regionaal gebied verder in samenwerking met de ambulancedienst en de politie.

De brandweerman zal dan ook eigenlijk hulpverlener heten. In Nederland zijn op dit moment ongeveer 26900 brandweerlieden waarvan 20% beroepsmatig. De meeste beroepskorpsen zitten in de grote steden en in grote industriegebieden, daarnaast zijn er ook nog gecombineerde korpsen met deels beroeps en vrijwilligers.

 Brandweerman/vrouw is een veeleisende job die zeker risico inhoudt. Helaas is het maar al te vaak gebeurd dat een brandweerman/vrouw de dood vindt bij een hulpverlening, vandaar op deze CD een lied ter ere van hen die zijn omgekomen. Op zaterdag 16 juni 2012, was er voor het eerst een herdenking voor omgekomen brandweermensen in Arnhem.

Vanaf nu is dat dan ook de datum dat we onze collega´s gaan herdenken. Het ereteken voor omgekomen brandweermensen zijn twee waterstralen die elkaar op 10 meter hoogte treffen en daarmee een ereboog vormen. Deze CD is een ode aan alle hulpverleners, die dag en nacht in touw zijn om mens en dier te redden onder vaak zeer moeilijke omstandigheden

Tracklist
1.De brandweerman 2.Speel nooit met vuur in de natuur 3.Als z’n pieper gaat 4. De ambulance 5. Als spuitgast ben ik geboren 6. De politie is mijn beste kameraad 7.Het grote brandweerlied 8. Oefenen en trainen 9. De brandweervrouw 10. Voor altijd een held
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht