WEER GELUKKIG ZIJNAfbeelding vergroten
WEER GELUKKIG ZIJN
 
 
 

WEER GELUKKIG ZIJN

Artiest:
Releasedatum NL:
01 juli 2013
Releasedatum BE:
01 juli 2013
Label:
THE WHITE LABEL
Configuratie:
CD
Barcode:
8718719690024
Bestelnummer:
TWL 1002
 
WEER GELUKKIG ZIJNDescription
DeWitten is nieuw
Het zijn ‘n vader en z’n twee zoons. Ze komen uit Gelderland. DeWitten bestaat uit Nelis de Wit, leadzang; Dirkjan de Wit, elektrisch & slide gitaar & zang; en Jan de Wit, akoestische gitaar & zang, tevens componist & tekstdichter. Jan speelde in de jaren ’80 in Dr. Pop. Daarna is hij verder gegaan met het schrijven van liedjes. Maar nu met nederlandse teksten.

Toen er 22 liedjes klaar waren rees de vraag: hoe nu verder? Opnemen en uitbrengen, en optreden? Een single en een album zou geweldig zijn, maar met wie en hoe? Een ding was duidelijk, het moest met gitaren. Maar waar opnemen? Helemaal ideaal bleek de Sound Vision Studios te zijn, van multi-instrumentalist George Konings (o.a. Het Goede Doel, Kayak) en met Florian Hoefnagels (o.a. Liesbeth List) op drums. Lekker dichtbij ook, die studio in Arnhem. Binnen niet al te lange tijd stonden de basistracks erop. Een goed begin, maar hoe verder?

Toen is DeWitten ontstaan
Een verbond van ‘n vader met z’n zoons. Gesloten op een verjaardag. Om samen dit materiaal verder uit te werken met Nelis als zanger en Dirkjan op elektrische gitaar. Spannend in het begin, want hoe zou het uitpakken? Zou de stem van Nelis wel bij het repertoire passen? En Dirkjan, die gitaar speelt in een hardrock band, zou zijn spel wel bij de muziek passen? En zie wat er gebeurde: er ontstond een soort “DeWittenstijl”. Het is precies zoals Jan beaamt: “DeWitten is een diamant in ons leven”.

“Weer Gelukkig Zijn” moest wel de single worden
Want “Weer Gelukkig Zijn” is speciaal. De groep zat midden in het opnameproces toen de spil van hun leven ziek werd. “De wereld om je heen verdwijnt als je dat meemaakt. Je bent er niet op bedacht. Je hoort anderen er wel eens over vertellen. Maar als je het zelf meemaakt?” In die periode is het liedje geschreven. Daardoor stonden DeWitten lange tijd op een laag pitje. Maar toen… ineens was er weer hoop; en zo kwam er weer tijd om de liedjes in de studio af te maken. “Weer Gelukkig Zijn” moest er gewoon bij; het is als laatste opgenomen. De tekst beschrijft de gevoelens uit die periode. En verder hoe belangrijk echte vrienden zijn. Dat was ook het uitgangspunt voor de clip, die geeft daar een mooi beeld van. Op de homepage van de website www.dewitten.nl kan je naar YouTube doorklikken, zodat je de clip “Weer Gelukkig Zijn“ kunt zien. Op de homepage staan ook links naar Facebook, i-Tunes, spotify e.d.

Nu is er ook het album “Weer Gelukkig Zijn”
Op het album zijn uiteindelijk 15 van een totaal repertoire van wel 22 songs terecht gekomen. De liedjes zijn romantisch en melancholisch, ze gaan over het leven van alledag, over verliefd zijn, samenleven, scheiden, verlies, over mensen dus. Het album is zowel als CD, downloadable of streaming te krijgen. De CD bevat een boekje van 16 paginas met alle 15 teksten.

DeWitten treden ook op
Ze zijn als trio - of als 5-mans band met bas en drums - voor optredens te boeken via The White Label, zie voor meer informatie ook hun website: www.dewitten.nl.
Tracklist

Tracklist:
1. Dromen
2. Zweefvlieger
3. Weer Gelukkig Zijn
4. Samen Kan Ik Doorgaan
5. Als Ik Je Zie
6. Wat Is Ze Mooi
7. Samen Zijn
8. Vaar Met Mij
9. Liefdevol
10. Kreukels In De Liefde
11. Scheiden
12. Ik Roep Je Naam
13. Want Als Vader
14. Ze Gaat Haar Eigen Weg
15. Cherie Ik Ga

Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht