VRIJ ALS DE WINDAfbeelding vergroten
VRIJ ALS DE WIND
 
 
 

VRIJ ALS DE WIND

Artiest:
Releasedatum NL:
21 juni 2013
Releasedatum BE:
21 juni 2013
Configuratie:
CD-SINGLE
Barcode:
8718456018426
Bestelnummer:
AR 161842
 
VRIJ ALS DE WINDDescription

Is het mogelijk om een welhaast vergeten muziektraditie nieuw leven in te blazen, opnieuw op de kaart te zetten? Ja, dat kan. Ancora bewijst dat. Wie deze groep hoort zingen, waant zich onmiddellijk op volle zee om het in scheepvaarttermen te omschrijven. Want in die hoek vinden we Ancora: de aloude shantyliederen, maar dan in een fris nieuw jasje dat anno 2013 perfect blijkt te passen. De naam van de groep is overigens ontleend aan de Latijnse benaming voor ‘anker’.

Ancora brengt een buitengewoon aantrekkelijke mix van Shanty, Irish folk en pop. Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Martin Dams, de drie mannen die samen Ancora vormen, zijn geen groentjes. Tot voor kort gingen zij namelijk door het leven als De Piratentoppers. Een paar jaar geleden bleken ze stuk voor stuk heimelijke liefhebbers van de aloude shantymuziek. Eigenlijk wisten ze dat niet van elkaar, maar ze ontdekten het bij toeval. Zo brak een fase aan waarin ze, onderweg naar optredens, samen de oude traditionele songs zongen om tenslotte de stap te wagen en hun hart te volgen. Ze besloten het serieus aan te pakken, zochten er de juiste mensen bij en gingen aan de slag. Uiteindelijk leidde dat tot het besluit om het roer dan ook helemaal om te gooien en het leven als Piratentoppers af te sluiten.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het debuutalbum Vrij Als De Wind, dat in augustus zal verschijnen, maar eerst is er deze titelsong, een uitstekend uithangbord voor het album. Overigens zal het album worden vergezeld van een gratis dvd, waar clips op staan van alle liedjes, inclusief een indrukwekkende ‘making of’. Ancora kiest op 28 juni het ruime sop met de single Vrij Als De Wind. Het kan bijna niet anders of deze groep krijgt de wind vol in de zeilen en gaat op muzikale wijze de harten van velen sneller doen kloppen. Ancora. Het anker. Het anker is los en nu……………..volle kracht vooruit.

Begin juli is de groep voor het eerst op televisie te zien in het programma Muziekfeest op het Plein van de Tros.

Tracklist
1. Vrij Als De Wind
2. Mannen Taan Het Zeil
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht