THE SOUNDTRACK OF MY LIFEAfbeelding vergroten
THE SOUNDTRACK OF MY LIFE
 
 
 

THE SOUNDTRACK OF MY LIFE

Genre:
Releasedatum NL:
01 januari 1970
Releasedatum BE:
03 mei 2013
Configuratie:
CD
Barcode:
8718456017108
Bestelnummer:
KMP 107
 
THE SOUNDTRACK OF MY LIFEDescription
BETTES:
Op 17-jarige leeftijd zet Bert “BETTES” Voordeckers (47) zijn eerste stappen in de muziekwereld als zanger van Strangle The Parrot, een alternatieve rockgroep. In 2010 gaat hij met The Vixen 5 de akoestische toer op. Een jaar later ontdekt Vlaanderen BETTES in The Voice Van Vlaanderen. Tijdens de blind auditions is het meteen raak. De beginwoorden van Neil Diamonds ‘Girl, You’ll Be A Woman Soon’ slaan in als een bom en alle coaches willen met de charismatische teddybeer in zee gaan. Zijn voorkeur gaat uit naar Koen Wauters en die samenwerking werpt zijn vruchten af: de frontman van Clouseau loodst hem tot in de finale waar hij nipt de duimen moet leggen. Wauters is net zoals velen overtuigd dat BETTES het gaat maken, doet enkele stevige uitspraken over Berts lichaamsgewicht en... BETTES luistert! Hij verliest in geen tijd meer dan zestig kilo en werpt zijn volle gewicht in de schaal voor een eerste full album, ‘The Soundtrack Of My Life’.

Single “Love Is A Stranger” + Album “The Soundtrack Of My Life”:
BETTES heeft een schitterende muzikale toekomst voor de boeg en breit met een fantastische cd een boeiend vervolg aan zijn succesverhaal. Op 19 april komt de voorloper van zijn allereerste album uit. De single ‘Love Is A Stranger’ is een remake van de eighties hit van Eurythmics en is BETTES op zijn best!
Het full album ‘The Soundtrack Of My Life’ verschijnt op 3 mei. Deze plaat bevat twaalf tracks die stuk voor stuk in zijn leven een rol hebben gespeeld. Songs waarmee hij het publiek van The Voice voor zich wist te winnen en liedjes boordevol nostalgie. Zijn jazzy stemgeluid in de hartverwarmende versie van ‘If You Could Read My Mind’ naast gewaagde nummerkeuzes zoals ‘White Room’ van Cream en ‘Into My Arms’ van Nick Cave. BETTES die in de huid kruipt van Johnny Cash in ‘A Thing Called Love’, die zijn muzikale liefde uit voor CCR in ‘Have You Ever Seen The Rain’ en die zijn respect toont voor het unieke duo Paul Michiels en Jan Leyers in ‘Downtown’. BETTES zet beslist elke zaal en feesttent in vuur en vlam met zijn stomende vertolking van ‘Touch Me’ van The Doors of zijn vrolijke versie van de klassieker ‘The Free Electric Band’.
Tracklist
1. Girl (Neil Diamond) 2. A thing called love (Johnny Cash) 3. Love is a stranger (Eurythmics) 4. Mainstreet (Bob Seger) 5. White room (Cream) 6. If you could read my mind (Gordon Lightfoot) 7. Downtown (Soulsister) 8. Have you ever seen the rain (CCR) 9. The sun ain't gonna shine anymore - The Walker Brothers 10. The free electric band (Albert Hammond) 11. Into my arms (Nick Cave) 12. Touch me (The Doors)
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht