IK HOU VAN HERMANAfbeelding vergroten
IK HOU VAN HERMAN
 
 
 

IK HOU VAN HERMAN

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
19 april 2013
Releasedatum BE:
19 april 2013
Label:
Configuratie:
CD
Barcode:
8718456017047
Bestelnummer:
130228
 
IK HOU VAN HERMANDescription
Eerst was Herman er.
En toen Brood er al tien jaar niet meer was, schreef saxofonist en zanger Bertus Borgers het boek Ik Hou Van Herman (verschenen in oktober 2011), waarin hij vertelt over zijn vriendschap met Nederlands bekendste rocker. Hoewel ze beiden een eigen carrière hadden, werkten Bertus en Herman decennia lang samen, zowel op het podium als in de studio. Ook hun levensstijl was zeer verschillend, maar dat stond hun vriendschap niet in de weg. De verhalen uit het boek werden bewerkt tot een theatervoorstelling die tot ver in 2014 zal doorlopen. In Ik Hou Van Herman vertelt Bertus Borgers over zijn vriendschap met Herman Brood vanaf hun eerste ontmoeting in 1973 tijdens een jamsessie, tot en met Hermans laatste rit in 2001, nadat hij van het Hilton hotel was gesprongen. Het theaterstuk gaat niet over de gebruikelijke sjablonen van sex, drugs en verdoemenis, maar over finesses en over het menselijk detail. Want juist die geven de contouren aan rock-’n-roll. Verhalen die horen bij rockmuzikanten die hun leven lang in bandjes spelen, altijd onderweg naar het volgend optreden. Maar ook zij moeten dealen met alledaagse ongemakken en gelukjes zoals we die allemaal kennen. Bertus vertelt zijn verhalen uit eerste hand en vanzelfsprekend speelt hij er muziek bij, samen met zijn dochter Nova. Op 19 april 2013 komt het derde en laatste ontbrekende deel van het drieluik Ik Hou Van Herman: een muzikale doordruk middels een nieuwe CD met 10 nummers, 2 voorgelezen verhalen en 2 extra single edits. Het betreft hier dus géén regulier album met afgepaste nummers maar een representatieve muzikale weergave van de theatershow – een soundtrack dus eigenlijk. Op deze soundtrack zijn alle songs uit de theatershow in een nieuw en groter arrangement gezet en met gevarieerde bezettingen opgenomen. Behalve natuurlijk met Peer en Nova Borgers ook met bijdragen Golden Earring-leden George Kooijmans en Rinus Gerritsen, Hans Lafaille (Sweetd’Buster), Steven van Gool (Campina Reggae), Koen Rijnbeek (Mezcalectric) en Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten).

Bertus Borgers
Bertus Borgers (1947) komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Sweet d’Buster en was en is sinds jaar en dag gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Hij is tevens medeoprichter van de Rockacademie in Tilburg.
Herman Brood
Herman Brood (1946) werd in de jaren zeventig de personificatie van rock-‘n-roll in Nederland. Zijn hedonistische levensstijl en zijn verslavingen waren hier een opvallend onderdeel van en drongen de aandacht voor zijn muziek vaak naar de achtergrond. Na een uitzinnige populaire periode ging zijn carrière door een diep dal. Uiteindelijk kreeg hij mede door zijn werk als beeldend kunstenaar toch de status van een gewaardeerd artiest. Herman maakte een eind aan zijn leven door op 11 juli 2001 van het Amsterdamse Hilton te springen.
Tracklist
1 Daar is Herman 2 Get Lost 3 Rock&Roll Junkie 4 Okura Blues 5 Never Be Clever 6 Pop It 7 Tekening in München 8 Cowboy sing the Blues 9 Nightcat 10 Still Believe 11 Omdat jij een vriend bent 12 Wij, gelukkige kapitalisten 13 Still Believe-single edit 14 Get Lost-single edit
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht