BREAKING THE CYCLEAfbeelding vergroten
BREAKING THE CYCLE
 
 
 

BREAKING THE CYCLE

Artiest:
Releasedatum NL:
02 maart 2012
Releasedatum BE:
02 maart 2012
Label:
YOAST RECORDS
Configuratie:
CD
Barcode:
8718456011311
Bestelnummer:
JV 601131
 
BREAKING THE CYCLE



Description
Joost Vergoossen heeft zich de laatste jaren vooral in de kijker gespeeld als gitarist van Kayak en Het Goede Doel. Daarnaast timmert de geboren en getogen Limburger steeds nadrukkelijker onder eigen naam -met zijn Joost Vergoossen Band- aan de weg. ‘Breaking the Cycle’ is de titel van zijn nieuwste wapenfeit en evenals de twee voorgangers ‘Hit Home’ (2001) en ‘A Fool’s Journey’ (2008) betreft het een volledig instrumentaal album.
Uiteraard staat het virtuoze en emotioneel geladen gitaarspel van Joost Vergoossen centraal in de twaalf, door hem zelf gecomponeerde nummers. Deze liggen in de lijn van zijn voorbeelden Joe Satriani, Steve Lukather, Jeff Beck en Eric Johnson, maar dragen zowel qua compositie als uitvoering onmiskenbaar een eigen stempel. Hoewel de fijnproevers volop aan hun trekken komen, spreekt de gitaarmuziek van Joost Vergoossen op ‘Breaking the Cycle’ meer dan tevoren een breed publiek aan. Hij heeft ditmaal duidelijk gekozen voor de liedjesvorm en een grote afwisseling in het repertoire. Rock, fusion, pop, country en zelfs een vleugje jazz komen voorbij.
In het titelnummer is een gastrol weggelegd voor Ton Scherpenzeel, de grote roerganger van Kayak. Joost Vergoossen tekende zelf voor de productie van ‘Breaking the Cycle’. De mastering van het album was in handen van de gerenommeerde engineer Andy Jackson, die gedurende drie decennia voor Pink Floyd heeft gewerkt.
Tracklist
1 High Rollers 2 Chasin' The Demon 3 Blue Light 4 Stress Factor 9 5 Shine 6 Got It? 7 Stuck In A Moment 8 The Hard Way 9 Brother And Sister 10 My Girl 11 Breaking The Cycle
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht