ANNIE M.G. SCHMIDT - HEERLIJK DUURT HET LANGST - RADIOMUSICALAfbeelding vergroten
ANNIE M.G. SCHMIDT - HEERLIJK DUURT HET LANGST - RADIOMUSICAL
 
 
 

ANNIE M.G. SCHMIDT - HEERLIJK DUURT HET LANGST - RADIOMUSICAL

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
02 februari 2012
Releasedatum BE:
02 februari 2012
Label:
Configuratie:
LUISTERBOEK
Barcode:
9789047611929
Bestelnummer:
611929
 
ANNIE M.G. SCHMIDT - HEERLIJK DUURT HET LANGST - RADIOMUSICALDescription
De winnaar Esta Luisterboek Award 2012

“Dit is met heel veel liefde gemaakt,” zei Vincent Bijlo over de radiomusical. “Het is ook ontzettend goed gedaan. Er is niet teveel geacteerd, het is een hoorspel maar het is wel heel intiem en klein gehouden. Prachtig gemaakt,” aldus de voorzitter van het Esta luisterboekencomité. Dit jaar is de Esta Luisterboek Award voor het eerst een publieksprijs. Zo’n 5000 mensen hebben hun stem uitgebracht.

Heerlijk duurt het langst is de eerste en misschien wel de meest bekende musical van het duo Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. In de musical draait het om de dagelijkse beslommeringen van het echtpaar Marian en Ido en hun zestienjarige dochter Pinkie. Ido is niet trouw aan zijn vrouw, zij zoekt op haar beurt haar heil bij buurman Ton. Als Pinkie thuiskomt met de Turkse Ali en haar ouders vertelt dat ze met hem naar Turkije zal emigreren, doen die er alles aan haar in Nederland te houden. Klassiekers als ‘Op een mooie Pinksterdag’, ‘Zeur Niet’, ‘Het is over’ en ‘Kom Kees’ passeerden de revu in dit typische Annie M.G. Schmidt verhaal vol sterke, snerende dialogen en rake typeringen. Met nieuwe arrangementen van Bob Zimmerman (Bannink Tribute) en onder regie van Stef Visjager (Bommel hoorspel), geproduceerd door Flinck Film.

Rolverdeling:
Marian - Tjitske Reidinga
Ido - Pierre Bokma
Buurman Ton - Huub van der Lubbe
Pink - Noa Koch
Emma - Lottie Hellingman
Kruidenier - Arjan Ederveen
Wim, ali en Antonio - Bart Rijnink
Overleden moeder Marian - Olga Zuiderhoek

Deze productie is mede tot stand gekomen met de AVRO en steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties

Tracklist
Videoclip
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht