MUSICK AND POETREEAfbeelding vergroten
MUSICK AND POETREE
 
 
 

MUSICK AND POETREE

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
05 augustus 2011
Releasedatum BE:
05 augustus 2011
Label:
PAGANSCUM
Configuratie:
2CD
Barcode:
9789490497002
Bestelnummer:
WOO3
 
MUSICK AND POETREEDescription

Na nog een succesvol jaar van touren en het "Paganleven" met OMNIA, hebben Steve Sic en Jenny (tezamen Stenny) alweer een nieuw album geschreven, tot de nok gevuld met hun hartverwarmende muziek en natuurlijke denkwijze. Ieder jaar brengen ze (zoals het hun gewoonte is) weer een nieuw album uit en OMNIA "Musick and Poëtree" is al hun 14de (!!) album tot nu toe. Voor de eerste keer ooit, zijn Steve en Jenny een samenwerking aangegaan met hun goede vriend Christopher Juul (Euzen, Valravn, Lavastudio København) om zodoende dit nieuwste kunstwerk te co-produceren ipv dat Stenny zelf de volledige productie op zich nam zoals in alle vorige OMNIA albums. Dit geeft OMNIA musick and Poëtree een zeer speciaal, fris en nieuw geluid in vergelijking met alle 13 voorgaande albums. De tijd dringt voor deze gestoorde wereld vol zieke mens-apen en OMNIA "Musick and Poëtree" probeert deze problemen aan te kaarten en oplossingen en troost voor de overgebleven aapjes te bieden... "Musick and Poëtree" zal uitgegeven worden in een uniek formaat concept namelijk een zogeheten "2 disc-album" (2 cd schijven is samen 1 album).

Op disc 1 ("Musick") staan een 5 tal up-tempo OMNIA songs (deze schijf heeft een speeltijd van 21 minuten), opgenomen in Denemarken samen met de leden van de OMNIA live-band: Philip, Maral en Daphyd. Met nieuwe stukken zoals "I don't speak human" en "Free" die de door de fans zeer geliefde OMNIA idealen van respect voor de natuur en persoonlijke vrijheid uitstralen...maar dan nog sterker!
Op disc 2 ("Poëtree") staan 7 zachtere, Bardische stukken om bij weg te dromen, allemaal muzikale stukken die een diepe emotionele betekenis hebben voor Stenny zelf. Tijdloze liederen waar zij mee opgegroeid zijn of die hun hebben geïnspireerd zo vrij en "Pagan" te leven. Variërend van Europese traditionals zoals het Zweedse "Gröne Lunden" tot hun interpretaties van 20ste-eeuwse klassiekers zoals het Duitse "Lili Marleen",de Nederlandse topper "het Dorp",Tenacious D's "Fuck her Gently" en Nick Cave's "Mercy Seat". Al deze werken zijn gespeeld en opgenomen door Stenny in een zeer intieme setting, helemaal solo en de meeste zelfs in 1 keer! Deze schijf heeft ook een speeltijd van 21 minuten, dat maakt de totale speelduur van OMNIA Musick and Poëtree 42 minuten. Beide schijven zullen samen uitgegeven worden in een prachtig geïllustreerd Digipack CD boekje, gemaakt door Steve Sic in nauwe samenwerking met OMNIA kunst veteraan Fieke/Orchus.nl. En na de prachtige tekeningen van Oscarwinnaar Alan Lee op OMNIA "Alive!" is het nu de beurt aan twee andere getalenteerde familieleden van Stenny. Dit keer hebben wildlife schilders Renso Tamse en Marjolein Kruijt de pagina’s van OMNIA "Musick and Poëtree" verrijkt met hun prachtige levende "Wildlife" kunst. OMNIA "Musick and Poëtree" is verkrijgbaar in de Benelux vanaf augustus 2011 (Release Party op Castlefest 5 & 6 augustus, Lisse, NL!!) en in de Duitse taalgebieden vanaf september 2011 (Release Party op Festival Mediaval 10 september, Selb, D).

Tracklist
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht