THE REAL CENTIMETERSAfbeelding vergroten
THE REAL CENTIMETERS
 
 
 

THE REAL CENTIMETERS

Releasedatum NL:
17 juni 2011
Releasedatum BE:
17 juni 2011
Label:
TRC
Configuratie:
CD
Barcode:
8717837006120
Bestelnummer:
GLSB 201101
 
THE REAL CENTIMETERSDescription
De Overijsselse band The Real Centimeters begon tien jaar geleden als coverband van hun grote helden als The Meters en Sly Stone. Gaandeweg speelden ze meer eigen nummers totdat ze een avondvullende show hadden met hun mix van funk, soul, jazz en disco. Nu hebben The Real Centimeters de beste eigen nummers verzameld op het gelijknamige debuutalbum. Dat staat vol onweerstaanbaar spetterende funk met hier en daar een snufje Steely Dan en The Neville Brothers.

Met de naam The Real Centimeters betoont de band eer aan de legendarische funkband The Meters en ook de opzwepende concerten verwijzen naar het spel en plezier van de grote funkbands van weleer inclusief de onnavolgbare danspasjes à la James Brown en Michael Jackson. De muziek vakkundig gecomponeerd door oprichters Geert Leurink en Serge Bredewold. Het duo won in een grijs verleden nog eens de Grote Prijs van Nederland met de band La Lupa en is live en op de plaat onderdeel van een hechte groep van zes door de wol geverfde muzikanten die eerder op het podium stonden met onder anderen C-Mon&Kypski, Jan Akkerman en Nick&Simon. Soms duikt er live ineens een extra muzikant op. Het resultaat is een swingende, strakke band met overtuigende eigen composities en af en toe een stampende cover uit de jukebox van de groten der funk.
Tracklist
1.Walking back 2.No fantasy 3.Keep on searching 4.Wigsong 5.Mind your step 6.Save it 7.Desperate for your love 8.1000 gigs 9.Start it over. 10.Hold on 11.Meatballs
Videoclip
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht