ANNE FRANKAfbeelding vergroten
ANNE FRANK
 
 
 

ANNE FRANK

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
26 oktober 2012
Releasedatum BE:
26 oktober 2012
Label:
Configuratie:
DVD
Barcode:
9789047609797
Bestelnummer:
609797
 
ANNE FRANKDescription
Het complete verhaal is een film gebaseerd op het leven van Anne Frank. Zowel de film en het boek bij de DVD laten zien hoe families vochten om de oorlog en de holocaust te overleven.

Op 12 juni 1942 wordt Anne Frank dertien jaar oud. Voor haar verjaardag krijgt ze een dagboek. Dat dagboek zullen miljoenen en miljoenen kinderen over de hele wereld lezen en herlezen.

Het boek Anne Frank: De Biography (Anne Frank, De Biografie) door Melissa Müller (1998) werd gebruikt als uitgangspunt voor de film op deze dvd. De biografi e is gebaseerd op uitgebreid onderzoek, documenten en interviews met mensen die Anne en haar familie kenden. De film laat dan ook niet alleen Anne zien vanuit het gezichtspunt van anderen die haar kenden, het laat ook veel meer zien van het verhaal van de familie Frank en geeft diepgaand inzicht in hun leven zowel voor als na de onderduikperiode.

Met Ben Kingsley (Academy Award Winnaar) als Otto Frank - Brenda Blethyn (Golden Globe Winnaar) als Auguste Rottgen-van Pels - Hannah Taylor-Gordon als Anne Frank - Tatjana Blacher als Edith Hollander-Frank - Joachim Król als Hermann van Pels - Jessica Manley als Margot Frank
Nicholas Audsley als Peter van Pels - Jan Niklas als Fritz Pfeffer - Lili Taylor als Miep Gies.

Regie: Robert Dornhelm
Muziek: Graeme Revell
Tracklist
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht