ROBERTINOAfbeelding vergroten
ROBERTINO
 
 
 

ROBERTINO

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
05 januari 2018
Releasedatum BE:
05 januari 2018
Label:
JAZ MUSIC
Configuratie:
CD
Barcode:
8718036994409
Bestelnummer:
JAZ 192910
Links:
 
ROBERTINODescription

In 1968 scoorde een Nederlandse jongen, Heintje Simons een enorme hit met zijn vertolking van het liedje ‘Mama’, (jij bent de liefste van de hele wereld). De originele versie was echter afkomstig van een in Italië woonachtige jongen, Robertino Loreti. Deze Italiaanse jongenstenor zou hiermee in feite model staan voor Heintje’s eerste successen en zou hiermee uitgroeien tot één van de meest succesvolle kindersterren ooit!

Robertino had echter in 1960 met zijn vertolking van ‘Mama’, al een enorme Europese hit. De Napolitaanse jongenstenor werd ontdekt door de Deense producer Volmer Sørensen. Hij werd getipt dat er in de straten van Rome een bakkersknechtje de meest prachtige Tarantella’s (straatliederen) ten gehore bracht, op zijn dagelijkse bezorgrondes. Hij haalde de jongen naar Denemarken om hem een optreden te laten verzorgen in zijn populaire televisieshow.
Na Italië en Denemarken werd Robertino een begrip in de Europese showbizz en niet alleen in Europa, ook de Japanners en de Amerikanen zouden zich allemaal overgeven aan de charmes van deze uiterst knappe, getalenteerde Italiaanse jongen. Zijn successen in de Benelux volgden elkaar in rap tempo op en zijn allemaal terug te vinden op de deze verzamel CD. ‘Mama’, was in Nederland en België Robertino’s grootste hit maar ook klassiekers als ‘Buona Notte’ , ‘O Sole Mio’, (later gezongen door Elvis Presley) ’Santa Lucia’, ‘Ave Maria’, en ‘Papere e Papaveri’, (door Jordy van Loon in 2009 naar de nr. 1 positie van de hitparade gezongen) mogen natuurlijk niet ontbreken op deze uitzonderlijke CD. En uitzonderlijk is deze CD te noemen omdat tot op heden bijna geen origineel materiaal van Robertino verkrijgbaar was op de Nederlandse markt en zeker niet in de originele uitvoering.

Robertino, kindster van de vroege jaren 60 treed tot op de dag van vandaag nog steeds op en is tot in Rusland en Italië nog uiterst populair. 

Tracklist
1. O Sole Mio 2. Torna A Surriento 3. Santa Lucia 4. Mamma 5. Jamaica 6. Oh, Mein Papa 7. Luna Rossa 8. Romantica 9. Guaglione 10. Anema E Core 11. Parlami D'amore Manu 12. Pappagallo 13. Spazzacamino 14. Papere e papaveri 15. Buona Notte 16. Signora Futura 17. Serenade 18. La Paloma 19. Rondo La Nudo 20. Les Gitans 21. Cerasella 22. Silenzio Cantatore 23. Francesina 24. Lettera A Pinnocchio 25. Ave Maria
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht