DAILY SKETCHAfbeelding vergroten
DAILY SKETCH
 
 
 

DAILY SKETCH

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
01 april 2011
Releasedatum BE:
01 april 2011
Label:
COMBO RECORDS
Configuratie:
CD
Barcode:
8718026998028
Bestelnummer:
CR699802
 
DAILY SKETCHDescription

“…are you from Israel or Palestine? No matter who I am. You can call it irony. I’ll see you next week in Germany…” - Calling you from Syria, track 5
Ja, Noam komt uit Israël. Ja, ze heeft ook een Palestijnse achtergrond. Nee, ze heeft geen identiteitscrisis. Noam weet precies wat ze is. Ze is een singer-songwriter en altijd onderweg. Als ze niet onderweg is ergens naartoe dan komt ze net aan of is ze net vertrokken. Na het verkopen van 3.000 exemplaren van haar mini-album tijdens optredens in Europa, Israël en zelfs in India, is nu de tijd aangebroken voor de release van Noam’s debuut album.

Noam’s musicale reis begon op haar vijfde toen zij leerde zingen en piano spelen. Op twaalfjarige leeftijd begon zij met trombone spelen en op haar vijftiende ging zij zelf muziek en songteksten schrijven. Het bracht haar van Israël naar Europa, waar zij eerst een muziekopleiding volgde aan het conservatorium van Amsterdam en daarop volgend trad zij op door heel Europa.
Het was een bescheiden begin, ze stond in de kou op de Dam en zong voor haar avondmaal met alleen haar eigen stem en klappende handen. “Het was zó koud” zei ze “maar ik stond daar, iedere keer voor minstens 2 uur en zong de longen uit mijn lijf maar de voorbijgangers waren aardig en vele stopte om te luisteren. Ik heb nooit plankenkoorts gehad voor het zingen op straat.” Het werd allemaal groter toen zij op het hoofdpodium mocht spelen van het Hague’s Jazz festival met John Clayton, jammen met Katie Melua op het North Sea Jazz festival en solo mocht optreden door heel Nederland, inclusief een optreden in het Concertgebouw in Amsterdam. Nu komt haar debuut album uit.

Daily Sketch is een pop album, een expressie van een kleurrijke reis van pakkende pop geluiden. Noam heeft een buitengewoon stembereik dat soms tot opera reikt. Haar stijl trok vergelijkingen met Tori Amos en Regina Spektor, maar hoeveel zij deze zangeressen ook adoreert heeft zij haar eigen geluid ontwikkeld.

Prijzen & Awards:
- Winnaar “Mooie Noten” 2010,
- Winnaar “Beste nieuwe lied”, Radio 2 (Holland) voor haar song “Personality”, 2010
- Winnaar ASF Competitie 2010
- Winnaar “de Barones prijs” 2009

Noam On Tour:
March 24th Sound Garden Amsterdam
March 28th de Rode Bioscoop Amsterdam
April 10th Patronaat Haarlem
April 17th CC Muziekcafe Amsterdam
April 28th Pakhuis Wilhelmina Amsterdam
May 9th RAI theater Amsterdam
May 10th de Rode Pimpernel den Bosch
May 22nd Coffee Company Waterloo plein Amsterdam

Tracklist
1. David's Lament 2. Personality 3. At The Philosofer's 4. What Now 5. Calling You From Syria 6. Wrinkles 7. It's Clear 8. Desert Moon 9. Half A Poem 10. Luggage 11. Acquainted With The Night 12. You Are Not Alone
Videoclip
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht