OP REISAfbeelding vergroten
OP REIS
 
 
 

OP REIS

Artiest:
Releasedatum NL:
04 maart 2011
Releasedatum BE:
04 maart 2011
Label:
YAYA
Configuratie:
CD-SINGLE
Barcode:
8718026998011
Bestelnummer:
YAYA 112
 
OP REISDescription
Alberto Nicolay is geboren op 6 juli 1968 te Amsterdam. Al op zeer jonge leeftijd hielp Alberto zijn ouders tijdens hun werkzaamheden als marktkooplieden op de altijd gezellige Amsterdamse Dappermarkt. Precies naast de marktkraam van de ouders van Gordon Heukeroth (Gordon). Gordon en Alberto hadden dan ook meteen veel raakvlakken, muziek en de gevatte Amsterdamse humor. Zij beleefde samen veel talentenjachten en traden regelmatig samen op.

In 1994 heeft hij samen met Tjeerd Oosterhuis, bekend van Total Touch, een album opgenomen, getiteld: Would you believe me, die in Duitsland in datzelfde jaar is uitgebracht. Het album is in Duitsland duizenden malen over de toonbank gegaan. Nadien is het op platengebied stil geworden rond Alberto. Zijn veelzijdigheid speelde hem gelijk ook parten. Een muzikale zoektocht bracht hem uiteindelijk in 2001 in de armen van Peter de Wijn en Velibor Weller. Het klikt goed tussen het drietal en meteen is de eerste opdracht Goud, als blijkt dat de commercial van Centraal beheer, met de titel “RIO” waarbij Alberto de titelsong zingt, de beste commercial wordt en de gouden Loeki wint!

2000: Alberto neemt deel aan de Dinnershow of the Centuries (Wentink Events Studio 21) en neemt Alberto de plaats in van Arno Kolenbrander.
2002: Alberto komt met zijn debuut single getiteld “Is m’n hart wel groot genoeg” Dit liedje bereikt plaats 43 in de Nederlandse top 100 maar staat vervolgens 10 weken stevig in de lijst genoteerd.
2005: De zanger komt met een Soulconcept op de markt. Zijn artiestennaam wordt vervangen in “Soulberto” de zanger vertolkt Nederlandstalige Soul songs waarmee hij met 2 singles uitkomt.
2009: Alberto komt uit met een stevige pop song getiteld “Wat jij wil” Deze single krijgt veel aandacht maar behaald helaas geen plaats in de top 40.

De single
De nieuwe single en videoclip van Alberto getiteld “Op reis” wordt gezongen over een geliefde maar eigenlijk kan je hiermee ook zijn muzikale carrière belichten. Op reis is wederom een song van de hand van Peter de Wijn. De schrijver weet de carrière van de zanger goed te vertolken in hoe de zanger momenteel in het leven staat, wat heeft geresulteerd in een geweldige nieuwe single “Op Reis”. Alberto Nicolay is een zeer veelzijdig artiest en staat garant voor een zeer vermakelijk optreden. Zijn liefde voor muziek is zichtbaar als hij op het podium verschijnt. Alberto heeft een voorliefde voor Nederlandstalige muziek, Pop & Soul muziek. Alle eigen werken van Alberto worden geschreven en gecomponeerd door het bekende componisten duo, Peter de Wijn en Velibor Weller. Deze heren hebben al vele grote hits op hun naam staan van o.a. Gerard Joling, G-Race, Koos Alberts, Gordon, Arno Kolenbrander, Anita Meijer en Randy Crawford.
Tracklist
1. Op reis (2'34)
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht