LIVE FROM THE HEART OF EUROPE  CDAfbeelding vergroten
LIVE FROM THE HEART OF EUROPE  CD
 
 
 

LIVE FROM THE HEART OF EUROPE CD

Releasedatum NL:
03 mei 2010
Releasedatum BE:
03 mei 2010
Label:
Configuratie:
CD
Barcode:
8718036994676
Bestelnummer:
RM 7041978
 
LIVE FROM THE HEART OF EUROPE  CD



Description
Guido's Orchestra is het eigentijdse poporkest onder leiding van orkestleider, vioolsolist en componist Guido Dieteren. Samen met echtgenote en sopraan Wendy Kokkelkoren bewijst het orkest dat pop en klassiek harmonieus samengaan. Guido's Orchestra boekte grote successen met Red Passion Live in concert, het Drielandenpunt concert en is HET begeleidende orkest van Symphonica in Rosso met o.a Paul de Leeuw, Marco Borsato, Lionel Richie en Diana Ross. Vanaf eind januari ligt de DVD-special van het drielandenconcert ‘Live from the Heart of Europe’ in de winkel, evenals de nieuwste CD vers uit de studio.

“Vurig Guido's Orchestra betovert Drielandenpunt”

Op zaterdag 27 juni 2009 verzorgde Guido’s Orchestra in samenwerking met de Gemeente Vaals een uniek openluchtconcert op het hoogste punt van Nederland, het Drielandenpunt in Vaals. Van het concert werden tv en dvd opnames gemaakt die in Nederland, België, Engeland, Ierland en Duitsland werden uitgezonden. Het was de eerste keer dat een dergelijk groot muziekevenement op deze locatie plaatsvond. Guido’s Orchestra heeft eerder successen geboekt met de Red Passion Live in Concert concertreeks in 2008 en Symphonica in Rosso in 2006, 2007 en 2008. Het muziekspektakel in Vaals versterkt de internationale positie van Guido’s Orchestra.
Guido Dieteren, oprichter en dirigent van het poporkest is enthousiast over het muziekspektakel:“Het hoogste punt van Nederland, het Drielandenpunt, is een uitgelezen locatie om het succes van ons orkest te symboliseren. De filmische muziek van het orkest is prachtig tot haar recht gekomen in de natuurlijke ambiance van het Drielandenpunt. Dit concert, dat plaatsvond in drie landen tegelijk, sluit tevens naadloos aan op onze internationale ambities”.
Wendy Kokkelkoren, echtgenote van Guido Dieteren en tevens solozangeres van Guido’s Orchestra: “Het concert op het Drielandenpunt gaat ongetwijfeld behoren tot één van de hoogtepunten van mijn carrière.”

Componist, dirigent, vioolsolist en producer Guido Dieteren is een telg uit een bijzonder muzikaal gezin, hij is vierde generatie orkestleider. Guido mag zich nu al beroepen op een indrukwekkende carrière. Hij vestigde op jonge leeftijd zijn naam als concertmeester en solist van verschillende orkesten. Om vervolgens zijn loopbaan als dirigent, violist en solist voort te zetten bij verschillende orkesten op tournee door Europa en Noord-Amerika. Guido Dieteren was tot 1998 jongste orkestlid en eerste violist van het Straussorkest van André Rieu en maakte tournees door Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada.
Na in 1999 een bijdrage geleverd te hebben aan Heineken NightLive is Guido’s Orchestra succesvol gegroeid, onder meer ook door de gezamenlijke optredens met artiesten als Alessandro Safina, Marco Borsato, Andrea Bocelli, Tom Parker, Lionel Richie, Diana Ross en paul de Leeuw. Vandaag de dag bespeelt Guido’s Orchestra als hoofdact bijna alleen maar uitverkochte zalen. Guido schrijft momenteel met het hele team aan nieuw concertrepertoire. Er komt daardoor in seizoen 2011 een compleet nieuwe grote show aan, die op veel plekken in Nederland te zien zal zijn.
Tracklist
1 Beethoven 5th Groove 2 Romance from the Gadfly 3 The 7 C's (Wendy Kokkelkoren) 4 Go 5 A Song of Peace (Wendy Kokkelkoren) 6 The Green Hornet (Main Theme) 7 La Califfa (Wendy Kokkelkoren) 8 Van Kampen (slagerij van kampen) 9 Someone Special 10 Palio 11 Schindler's List (Main Theme) 12 With You I'm Born Again (Duet Wendy Kokkelkoren en Tommy Fleming) 13 Asturias 14 Terra Promessa (Wendy Kokkelkoren) 15 Salsissimo 16 Farewell by Moonlight (Wendy Kokkelkoren)
Videoclip
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht