OP VOLLE TOERENAfbeelding vergroten
OP VOLLE TOEREN
 
 
 

OP VOLLE TOEREN

Artiest:
Releasedatum NL:
11 november 2011
Releasedatum BE:
11 november 2011
Label:
Configuratie:
CD
Barcode:
8717825539692
Bestelnummer:
CLDM 2011067
 
OP VOLLE TOERENDescription

De artiest Ali B behoeft nauwelijks introductie. Als rapper debuteerde hij in 2004 met het album 'Het Leven van de Straat' wat hem diverse muziekprijzen en waardering van een breed publiek opleverde. Kort daarop scoorde hij samen met Marco Borsato een NR 1 hit. Ali B ontwikkelde zich als een veelzijdig artiest. In 2004 volgde een succesvolle tournee door heel Nederland en maakte het theaterpubliek voor het eerst kennis met een rapper die een vernieuwende cabaretvoorstelling neerzette. Hierna volgde diverse hitsingles, een tweede album, vele optredens in binnen- en buitenland en een eigen tv-show, 'De Flat van Ali B'.

In het theaterseizoen 2009/10 stond Ali B ruim 80 keer op het podium in theater door heel Nederland met de tweede cabaretvoorstelling 'Wie Ali zegt, moet B zeggen' en volgde een hectisch jaar als vader, tv-bekendheid en entertainer. Nu, begin 2011, werkt Ali B aan zijn derde album en maakt hij het alom geprezen tv-programma 'Ali B Op Volle Toeren'.

In deze acht-delige serie neemt Ali B een rapper uit zijn wereld mee naar die van een artiest van vroeger, met de bedoeling een 'remix' van elkaars hit te maken. Meestal kennen de 'oude' en 'nieuwe' artiesten elkaar niet of hebben ze vaag iets over de ander gehoord. Het is aan Ali B om de brug te slaan en dat lukt hem heel goed. Aan het eind van elke aflevering, in de studio in Almere, laten de artiesten elkaar live het liedje horen dat zij de afgelopen week hebben gemaakt. En dat levert een serie van hele bijzondere persoonlijke tracks op.

Tracklist
1.Keizer & Ali B - Troubadour 2011 2.Fresku & Ali B - De Clown 2011 3.Kleine Viezerik & Ali B - Telkens Weer 2011 4.Negativ @ Ali B - Vaders 5.Darryl @ Ali B Ft. Brownie Dutch - Bonnie 6.Yes-R & Ali B Ft. Brownie Dutch - Rosamunde 2011 7.Gio & Ali B - Brandend Hart 8.Winne & Ali B Ft. Brownie Dutch - 't Is Voorbij 9.Lenny Kuhr - Spijt 10.Ben Cramer - Hé Man 11.Willeke Alberti - Luister Meisje 12.Bonnie St. Claire - Eeyeeyoo 2011 (Live Van De Tv-Uitzending) 13.Dennie Christian - Ik Ben Niet Meer Van Jou 14.Henny Vrienten - 32 Jaar Later
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht