Afbeelding vergroten
 
 
 

JUST CALL IT LOVE

Genre:
Releasedatum NL:
22 maart 2024
Releasedatum BE:
02 februari 2024
Label:
AMBASSADORS OF ENTERTAINMENT
Configuratie:
CD
Barcode:
8720892355010
Bestelnummer:
DVAV 14
 Description

Just Call It Love, het vierde studioalbum van Dennis van Aarssen en componist-pianist Jeff Franzel, is de muzikale volwassenwording van de zanger die ooit als crooner The Voice of Holland won. Elf innemende tracks, tekstueel rijper met meer emotionele diepgang, terwijl de arrangementen juist klein en intiem zijn gehouden. De warme, gloedvolle stem van Dennis klinkt daarbij voller en kleurrijker dan ooit. Dennis: “Mijn stem is volwassener, waardoor ik meer controle heb. De liedjes zijn kleiner, dus het zit ‘m niet in de power, maar juist in de nuances. Het is een intiem jazzy popalbum geworden.”
Voor het in maart 2024 te verschijnen Just Call It Love is gekozen voor een ander concept dan de eerdere bigband-albums. De meeste tracks rusten op de combinatie van piano en zang, terwijl andere songs kleur krijgen door ingetogen arrangementen met gitaar, drums, bas en cello. Met deze opzet heeft de zanger het aangedurfd te kiezen voor een crossover van verfijnde pop en jazz. Wat is gebleven is de unieke samenwerking met Jeff Franzel, componist en pianist die eerder werkte met grootheden als Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. en Mel Tormé, en tekstschrijver Maria Christensen, die onder meer voor Celine Dion en Jennifer Lopez songteksten schreef.
Jeff Franzel, die meer dan 20 hits schreef voor internationale topartiesten als Josh Groban, N’SYNC, Taylor Dayne en The Temptations.: “Maria en ik hebben onze sporen niet alleen in de jazz, maar ook in de wereld van de popmuziek verdiend. En Dennis, tja Dennis kan eigenlijk elk genre zingen. Zijn identiteit als zanger is weliswaar opgehangen aan jazz, maar hij kan makkelijk oversteken naar pop. Dus hoe mooi is het om te werken aan het genre waar pop en jazz elkaar ontmoeten. Ook omdat we daarmee een breder publiek kunnen aanspreken.”

Tracklist
01. Cloudy 02. Cry For A Day 03. Just Call It Love 04. Waiting For Tonight 05. Golden Days 06. The Little Things 07. Me And The Guy On The Piano 08. Till I Drop 09. How To Live 10.She 11. Do Some Good
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht