Afbeelding vergroten
 
 
 

WANDERING SOUL

Artiest:
Releasedatum NL:
02 juni 2023
Releasedatum BE:
02 juni 2023
Label:
YAYA
Configuratie:
CD
Barcode:
7434601035018
Bestelnummer:
YAYA 103501
 



Description

‘Wandering Soul’ is het gloednieuwe album van Marcel Kapteijn (Ten Sharp), dat zowel als CD als digitaal zal worden uitgebracht. Het album bevat 12 tracks met als rode draad de zoektocht in het leven van iedereen, vooral naar zichzelf. Dit thema is te horen in nummers zoals het Morricone-achtige “Once Upon a Town”, de roadtrip-tracks “Eyes on the Road” en “Gravel Road”, waar Marcel ook zijn mondharmonica vaardigheden laat zien. In het gevoelige nummer "Palm Trees" gaat het over hoe je soms alleen in je dromen aan de realiteit kunt ontsnappen, met prachtig akoestisch gitaarspel van de uit Londen afkomstige Aleonguitar. De subtiele strijkarrangementen in "River of Gold" en "Wild Wild West" (de laatste gespeeld door Kristin Weber uit de VS, bekend van haar samenwerking met Cage The Elephant), dragen bij aan de melancholische ondertoon van het album.

Een van de hoogtepunten op het album is het met veel emotie gezongen “Time Looks Good on You” over de rijping van eeuwige liefde. Ook het bijzondere nummer “Where the Crawdads Sing” verdient speciale aandacht; dit is eigenlijk een ode aan het gelijknamige boek van Delia Owens en de bijbehorende film. Voor degenen die de film hebben gezien, is het jammer dat dit nummer er niet in voorkomt. Het is een zeldzame en spannende a capella murder ballad in de traditie van Nick Cave, maar nu gezongen vanuit een mannelijk perspectief. Het is een nummer waar het doorleefde geluid van Marcel's stem volledig tot zijn recht komt. Dit wonderschone album is een ‘must have’ voor liefhebbers van Singer-Songwriter met teksten en zang van een van de fijnste zangers van Nederland, Marcel Kapteijn!

Tracklist
01. River Of Gold 02. Echo Park 03. Train To Oblivion 04. Gravel Road 05. Wild Wild West 06. Where The Crawdads Sing 07. Once Upon A Town 08. Lost & Found 09. Palm Trees 10. Muddy Waters 11. Eyes On The Road 12. Time Looks Good On You
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht