Afbeelding vergroten
 
 
 

DENNIE DAMARO ZINGT TELSTAR FAVORIETEN

Artiest:
Releasedatum NL:
01 april 2022
Releasedatum BE:
01 april 2022
Label:
TELSTAR
Configuratie:
CD
Barcode:
8720648356322
Bestelnummer:
TCD 10278
 Description

Het legendarische Nederlandse platenlabel “TELSTAR”, van wijlen Johnny Hoes, pakt uit met een uniek project: “Dennie Damaro Zingt Telstar Favorieten”.

De Vlaming Dennie Damaro uit Wuustwezel verwierf exact 30 jaar geleden zijn eerste nationale bekendheid in Vlaanderen. Het populaire tv-programma “Tien om te zien”, waarin Dennie het veel besproken onderdeel “de applausmeter” won, was de start van zijn carrière. Het leuke aan het verhaal is dat de single waarmee dit eerste succes in 1992 tot stand kwam werd uitgebracht door Telstar Music. Vanaf toen begon Dennie aan een succesvol parcours want tot op de dag van vandaag is hij nog steeds een veel gevraagde artiest en liedjesschrijver. In de loop der jaren stond hij met diverse singles regelmatig hoog in de Vlaamse Ultratop en ook in Nederland zong hij enkele singles de nationale hitlijsten in.
Geruime tijd geleden kwam Dennie in contact met Adri-Jan Hoes. Het klikte meteen tussen beiden en vooral voor Dennie voelde dit echt aan als thuiskomen. Voorzichtig werden plannen gemaakt om een album op te nemen en werd er gezocht naar een leuke en unieke insteek. Dennie kwam met het idee om hits van bekende Telstar coryfeeën zoals Joe Harris, Eddy Wally, Henk Wijngaard, Arne Jansen, Paul Severs, The New Four, etc… opnieuw in te zingen maar zonder afbreuk te doen van de originele sfeer en sound. Ook een duet met Henk Wijngaard kreeg een mooi plaatsje op dit album. Tijdens de opnames ontstond er tussen producer Adri-Jan, technieker Hans en Dennie al snel een oprechte warme vriendschapsband. Het album is dan ook gemaakt met veel liefde, passie en respect voor de originele artiesten en hun muziek. Dat het plaatje klopt hoor je aan het verbluffende resultaat!

Tracklist
01. De Snik In Haar Stem 02. Geef Me 10 Minuten 03. Vaya Con Dios 04. Moeder Neem Deze Rozen 05. Zo, Zoals Je Bent 06. Meisje, Kom en Dans Met Mij 07. Met Gesloten Ogen 08. Sandy Goodbye 09. Dom Diedelie Dom 10. He Suzie (duet met Henk Wijngaard) 11. Vriendschap Voor Het Leven 12. Sierra Madré
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht