Afbeelding vergroten
 
 
 

A NEW SONG

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
11 juni 2021
Releasedatum BE:
11 juni 2021
Configuratie:
CD
Barcode:
8718403114904
Bestelnummer:
KFR110
 Description

Begin 2020 vertrekt zanger/gitarist/songwriter Stefan van den Berg naar Berlijn samen met bassist Rick Weren en drummer Imre Elzer. Het doel is om een groots klinkende studioplaat op te nemen. Of het gelukt is? En of. 11 Juni 2021 verschijnt bij King Forward Records de nieuwe plaat, genaamd New Song. Het resultaat van een zoektocht die van den Berg leidde tot het besef dat van alle dingen in het leven, muziek datgene is waar voor hem alle verhaallijnen samenkomen.
Terug in de tijd naar november 1996 – Mummy’s a Tree’s debuutplaat verschijnt. Maar het zaadje werd al eerder geplant. De vroege zelfgekozen dood van Stefan’s moeder is voedingsbodem voor zestien sprookjesachtige liedjes. Stefan neemt de plaat thuis op met enkel een microfoon en een viersporenrecorder. Hij speelt zelf vrijwel alle partijen. Fans van de band verklaren het een cultplaat. Ook landelijk ontstaat er buzz: Mummy’s a tree komt op de Characters Cd van het NPI (met o.a. Racoon), ze halen de finale van de grote prijs, spelen supports voor dEUS, My Morning Jacket, Big Country, Bettie Serveert en The Long Winters. Maart 2020, vlak voor de lockdown: Mummy’s a tree neemt haar zesde album op. Dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne kan de band terecht in de legendarische Berlijnse Hansa Studio ‘by the wall’. De sfeer van de grootheden die hen voorgingen (David Bowie, U2), geeft de band de boost die nodig is voor een nieuwe aflevering, een New Song.
De pandemie brengt bezinning en ook de nummers komen in een nieuw licht te staan. Stefan is inmiddels even oud als zijn moeder was toen zij het tijdelijke voor het eeuwige verruilde. 25 jaar geleden stond haar portret op de hoes van de debuutplaat. Nu staat hij zelf op de cover van New Song en is dit een plaat van hoop. Haar thematiek verwijst naar broodnodige verandering, andere werelden en duurzaamheid. getuige White Spot, Stop Breaking Down en het titelnummer New Song. All of This verhaalt van transformatie en spiritualiteit. De financiële crisis komt aan bod in Face Wash. Maar ook voor romantische songs is ruimte: All My Thoughts, Let’s Go on a Journey, Spring Is Coming en Pipeline, een love song met een twist. Bye en Leader in Town verhalen van de strijd tegen angst en het knokken voor persoonlijke verandering.

 

Tracklist
01. New Song02. All of This03. Pipeline04. All of My thoughts05. Leader in Town06. Let’s Go On A Journey07. Stop Breaking Down08. Bye09. Spring is Coming10. Facewash11. White Spot
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht