Afbeelding vergroten
 
 
 

DE GELAATSTREK VAN HET GEVOEL

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
30 augustus 2019
Releasedatum BE:
30 augustus 2019
Label:
HOME
Configuratie:
CD
Barcode:
8712488975726
Bestelnummer:
HOM201812
 Description

“De Gelaatstrek van het gevoel” is al weer het derde cd-album van Han Peekel. Na “Hartverwarrend” uit 1996 en “Je droeg mijn naam” uit 2017 komt Han nu wederom met een maar liefst 16 tracks omvattend cd-album.

 

Op het album staan voornamelijk luisterliedjes over onderwerpen die hem persoonlijk bezig houden.
Alles met een zeer eigenzinnige insteek en alles met de gedachte dat andere mensen troost en hoop kunnen putten bij het beluisteren van dit album.
Een tikje zwaarmoedig, hier en daar wat ironie en zelfspot, verpakt in verschillende muziekstijlen.
Een duet met Mirjam Timmer van Twarres (Sprookjesbos), een lied in de Bossa Nova muziekstijl (Eenzaamheid) een liedje waarin de kerk op de hak wordt genomen en nog veel meer persoonlijke en diverse onderwerpen.

Met uitzondering van “Sprookjesbos” (geschreven door Lieven Tavernier), zijn de teksten van Han. De muziek is gecomponeerd door Arie Kuipers en de productie van het album ‘’De Gelaatstrek van het gevoel’’ was in handen van Nico Outhuyse (de Kast) en opgenomen in 2018 in The Grien Room Studio te Leeuwarden. Muzikaal werd Han ondersteund door Lotte Boersma, Hubert Heeringa, Jeff Zwart, Johannes Adema, Ralph Rousseau, Nico Outhuyse en Arie Kuipers.

 

Iedereen kent Han Peekel nog als presentator van Wordt Vervolgd. Daarnaast is Han als TV-producent verantwoordelijk voor honderden TV programma’s. Toch ligt zijn hart bij zijn eerste liefde: de muziek. Met zijn karakteristieke stem weet hij de luisteraar te boeien en aan zich te binden. Daarom mag dit album in de platenkast van de liefhebber van het betere luisterlied niet ontbreken.

Tracklist
1. Porseleinen hart 2. Eb en Vloed 3. Sprookjesbos 4. Illusie van verlangen 5. Gelaatstrek van het gevoel 6. Eenzaamheid 7. Geluid is God 8. De verhalenman 9. Weet dat je bestaat 10. Herinneringen 11. De melk is zuur 12. Innerlijk leven 13. Instrument 14. Komt mijn lied niet gelegen 15. Gewone jongens 16. De Kerk
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht